Pa de pessic de nous amb xocolata

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Uñó
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pastisseria Uñó, Mataró

INGREDIENTS

  • Per al pa de pessic:
  • 9 rovells
  • 70 g de sucre
  • 250 g de pols de nous
  • 25 g de cacau en pols
  • 9 clares
  • 70 g de sucre
  • 100 g de brandi Per guarnir:
  • gelat de nous amb panses
  • trossets de nous

PREPARACIÓ

Per fer el pa de pessic, poseu les clares d'ou, el sucre i una mica de suc de llimona en una batedora i bateu-ho.

En un altre bol, afegiu-hi els rovells d'ou i el sucre, i bateu-ho a mà. Tot seguit, incorporeu la pols de nous i el cacau en pols al batut dels rovells i barregeu-ho. Després passeu el batut de clares al bol amb els rovells i barregeu-ho suaument. Quan ho tingueu gairebé lligat del tot, afegiu-hi el brandi i acabeu de barrejar-ho.

A continuació, poseu paper d'alumini sobre una safata, poseu-hi un motllo gran al damunt i ompliu-lo amb la massa. Afegiu-hi nous caramel·litzades al damunt i poseu-ho al forn a 180 graus durant uns 20 minuts. Mentrestant, poseu la xocolata desfeta sobre una safata congelada, estireu-la ajudant-vos d'un ganivet i doblegueu-la fins que quedi corvada. Feu el mateix tantes vegades com porcions de pa de pessic vulgueu fer.

Després deixeu la xocolata a la nevera 15 minuts. Finalment, retireu el motllo del pa de pessic i talleu-ne una porció. Decoreu un plat amb unes pinzellades de xocolata desfeta, que prèviament haureu rebaixat amb una mica de llet, i incorporeu-hi el pa de pessic.

Afegiu-hi una mica de gelat de nous i panses al damunt. I per decorar, espolseu cacau sobre la guarnició de xocolata i incorporeu-la al damunt del gelat.
Anar al contingut