Pa de pessic de nous amb xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Uñó
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastisseria Uñó, Mataró
INGREDIENTS
- Per al pa de pessic:
- 9 rovells
- 70 g de sucre
- 250 g de pols de nous
- 25 g de cacau en pols
- 9 clares
- 70 g de sucre
- 100 g de brandi Per guarnir:
- gelat de nous amb panses
- trossets de nous
PREPARACIÓ
Per fer el pa de pessic, poseu les clares d'ou, el sucre i una mica de suc de llimona en una batedora i bateu-ho.
En un altre bol, afegiu-hi els rovells d'ou i el sucre, i bateu-ho a mà. Tot seguit, incorporeu la pols de nous i el cacau en pols al batut dels rovells i barregeu-ho. Després passeu el batut de clares al bol amb els rovells i barregeu-ho suaument. Quan ho tingueu gairebé lligat del tot, afegiu-hi el brandi i acabeu de barrejar-ho.
A continuació, poseu paper d'alumini sobre una safata, poseu-hi un motllo gran al damunt i ompliu-lo amb la massa. Afegiu-hi nous caramel·litzades al damunt i poseu-ho al forn a 180 graus durant uns 20 minuts. Mentrestant, poseu la xocolata desfeta sobre una safata congelada, estireu-la ajudant-vos d'un ganivet i doblegueu-la fins que quedi corvada. Feu el mateix tantes vegades com porcions de pa de pessic vulgueu fer.
Després deixeu la xocolata a la nevera 15 minuts. Finalment, retireu el motllo del pa de pessic i talleu-ne una porció. Decoreu un plat amb unes pinzellades de xocolata desfeta, que prèviament haureu rebaixat amb una mica de llet, i incorporeu-hi el pa de pessic.
Afegiu-hi una mica de gelat de nous i panses al damunt. I per decorar, espolseu cacau sobre la guarnició de xocolata i incorporeu-la al damunt del gelat.
En un altre bol, afegiu-hi els rovells d'ou i el sucre, i bateu-ho a mà. Tot seguit, incorporeu la pols de nous i el cacau en pols al batut dels rovells i barregeu-ho. Després passeu el batut de clares al bol amb els rovells i barregeu-ho suaument. Quan ho tingueu gairebé lligat del tot, afegiu-hi el brandi i acabeu de barrejar-ho.
A continuació, poseu paper d'alumini sobre una safata, poseu-hi un motllo gran al damunt i ompliu-lo amb la massa. Afegiu-hi nous caramel·litzades al damunt i poseu-ho al forn a 180 graus durant uns 20 minuts. Mentrestant, poseu la xocolata desfeta sobre una safata congelada, estireu-la ajudant-vos d'un ganivet i doblegueu-la fins que quedi corvada. Feu el mateix tantes vegades com porcions de pa de pessic vulgueu fer.
Després deixeu la xocolata a la nevera 15 minuts. Finalment, retireu el motllo del pa de pessic i talleu-ne una porció. Decoreu un plat amb unes pinzellades de xocolata desfeta, que prèviament haureu rebaixat amb una mica de llet, i incorporeu-hi el pa de pessic.
Afegiu-hi una mica de gelat de nous i panses al damunt. I per decorar, espolseu cacau sobre la guarnició de xocolata i incorporeu-la al damunt del gelat.