Pa de cervesa amb sègol ecològic
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Morera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Lespiga dor, Vilanova i la Geltrú
- Informació nutricional -Obre
El pa de sègol conté el doble de fibra que el pa de blat, molt adequat per a combatre el restrenyimentAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a dos pans de quilo i mig:
- 1,5 kg de farina de blat ecològica
- 0,5 kg de farina de sègol integral ecològica
- 400 g de llevat natural de sègol integral
- 1.200 ml de cervesa
- 50 g de sal
- 15 g de malta torrada
- 4 g de llevat de cervesa
- 100 g de llavors i cereals torrats
- flocs de civada
- Suggeriment de presentació:
- oli
- sal en escates
- botifarra d'ou (i embotits)
PREPARACIÓ
Per començar, en un bol, aneu-hi afegint tots els ingredients, tret dels flocs, i aneu-ho barrejant manualment durant mig minut. Seguidament, deixeu reposar aquesta massa durant 30 minuts. A continuació, traieu-la del bol i treballeu-la sobre el taulell donant-hi una sèrie de cops i plegant-la per tal d'aconseguir el pastat. Un cop pastada deixeu-la plegada en el mateix bol i deixeu-la reposar en bloc durant dues hores. Quan hagi passat aquest temps dividiu-la en dues peces de 1.800 g, doneu-los forma de barra i poseu-los en un motlle, cobert amb un drap i amb els flocs de civada a sobre. Seguidament, tapeu-lo amb un altre drap i deixeu-ho fermentar durant sis hores a 26ºC.
Mentrestant, preescalfeu el forn a 230ºC.
Tot seguit, poseu el pa a sobre d'una llauna de forn i enforneu-lo amb vapor, o amb una cassola amb aigua a dintre. Quan fiqueu el pa al forn, abaixeu la temperatura a 200ºC i deixeu-ho coure durant una hora i quinze minuts.
I ja per acabar, és un pa ideal per menjar-se'l sol, amb oli i sal, o bé amb embotits i podeu acompanyar-lo amb un got de cervesa.
Mentrestant, preescalfeu el forn a 230ºC.
Tot seguit, poseu el pa a sobre d'una llauna de forn i enforneu-lo amb vapor, o amb una cassola amb aigua a dintre. Quan fiqueu el pa al forn, abaixeu la temperatura a 200ºC i deixeu-ho coure durant una hora i quinze minuts.
I ja per acabar, és un pa ideal per menjar-se'l sol, amb oli i sal, o bé amb embotits i podeu acompanyar-lo amb un got de cervesa.