Pa amb xocolata i gelat de cigaló

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carles Tejedor
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls

INGREDIENTS

  • Per a la xocolata:
  • 500 g de nata
  • 325 g de xocolata negra al 62%
  • Per al gelat de cigaló:
  • 250 g de llet
  • 25 g de nata
  • 2 rovells d'ou
  • 25 g de sucre
  • 50 g de licor Baileys
  • llesques de pa torrat
  • oli d'oliva i sal Maldon

PREPARACIÓ

Per fer la xocolata, feu bullir la nata en un cassó.
Quan hagi arrencat el bull, retireu-la del foc, afegiu-hi la cobertura de xocolata i tritureu-ho amb un túrmix. Després, poseu-ho en una safata i deixeu-ho refredar a la nevera.

A continuació, poseu la resta de la nata, la llet i la meitat del Baileys en un cassó i deixeu que arrenqui el bull.

Mentrestant, bateu els rovells d'ou, afegiu-hi el sucre i la resta del Baileys i remeneu-ho bé. Després, aboqueu aquesta barreja en un bol i afegiu-hi la nata, la llet i el Baileys que teníeu en un cassó. Mescleu-ho bé per evitar que qualli i coleu-ho. Deixeu-ho refredar 10 o 12 hores a la nevera i poseu-lo a la sorbetera.

Tot seguit, talleu el pa a llesques molt fines i torreu-les al forn.

I ja per acabar, emplateu una bola de xocolata i claveu-hi a sobre una llesca de pa. Poseu-hi al cantó una bola del gelat de cigaló i guarniu el plat amb oli i sal Maldon.
Anar al contingut