Pa amb xocolata i gelat de cigaló
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Tejedor
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ristol Viladecavalls, Viladecavalls
INGREDIENTS
- Per a la xocolata:
- 500 g de nata
- 325 g de xocolata negra al 62%
- Per al gelat de cigaló:
- 250 g de llet
- 25 g de nata
- 2 rovells d'ou
- 25 g de sucre
- 50 g de licor Baileys
- llesques de pa torrat
- oli d'oliva i sal Maldon
PREPARACIÓ
Per fer la xocolata, feu bullir la nata en un cassó.
Quan hagi arrencat el bull, retireu-la del foc, afegiu-hi la cobertura de xocolata i tritureu-ho amb un túrmix. Després, poseu-ho en una safata i deixeu-ho refredar a la nevera.
A continuació, poseu la resta de la nata, la llet i la meitat del Baileys en un cassó i deixeu que arrenqui el bull.
Mentrestant, bateu els rovells d'ou, afegiu-hi el sucre i la resta del Baileys i remeneu-ho bé. Després, aboqueu aquesta barreja en un bol i afegiu-hi la nata, la llet i el Baileys que teníeu en un cassó. Mescleu-ho bé per evitar que qualli i coleu-ho. Deixeu-ho refredar 10 o 12 hores a la nevera i poseu-lo a la sorbetera.
Tot seguit, talleu el pa a llesques molt fines i torreu-les al forn.
I ja per acabar, emplateu una bola de xocolata i claveu-hi a sobre una llesca de pa. Poseu-hi al cantó una bola del gelat de cigaló i guarniu el plat amb oli i sal Maldon.
Quan hagi arrencat el bull, retireu-la del foc, afegiu-hi la cobertura de xocolata i tritureu-ho amb un túrmix. Després, poseu-ho en una safata i deixeu-ho refredar a la nevera.
A continuació, poseu la resta de la nata, la llet i la meitat del Baileys en un cassó i deixeu que arrenqui el bull.
Mentrestant, bateu els rovells d'ou, afegiu-hi el sucre i la resta del Baileys i remeneu-ho bé. Després, aboqueu aquesta barreja en un bol i afegiu-hi la nata, la llet i el Baileys que teníeu en un cassó. Mescleu-ho bé per evitar que qualli i coleu-ho. Deixeu-ho refredar 10 o 12 hores a la nevera i poseu-lo a la sorbetera.
Tot seguit, talleu el pa a llesques molt fines i torreu-les al forn.
I ja per acabar, emplateu una bola de xocolata i claveu-hi a sobre una llesca de pa. Poseu-hi al cantó una bola del gelat de cigaló i guarniu el plat amb oli i sal Maldon.