Pa amb bolets i botifarra negra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xevi Ramon
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El rebost de la Juliette, Vilassar de Mar
INGREDIENTS
- Per a 4 panets:
- Per a la massa de pa:
- 250 g de farina integral
- 1 g de llevat en pols
- 6 g de sal biològica
- 1 g d'extracte de malta
- 225 g d'aigua
- 20 g de ceps deshidratats en pols
- 50 g de botifarra negra a daus petits.
- Per a decorar:
- 10 g de formatge de cabra
PREPARACIÓ
Per començar, poseu la farina, el llevat, la sal, l'extracte de malta, 2/3 de l'aigua i 15 grams de ceps en pols en un bol, amasseu-ho a mà durant una estona i aneu afegint la resta de l'aigua a mesura que es vagi incorporant a la massa. Quan estigui tot ben lligat, feu una bola, poseu-la en un bol tapat amb film i deixeu-la a la nevera durant una hora.
Mentrestant, preescalfeu el forn a 180 graus amb el ventilador
A continuació, talleu la botifarra a daus i arrebosseu-la amb 5 grams de ceps en pols.
Tot seguit, traieu la massa de la nevera, acabeu-la d'amassar i deixeu-la fermentar a la nevera dins d'un bol durant 24 hores. Passat aquest temps, retireu-la de la nevera, dividiu-la en porcions de 60 grams, a cada porció fiqueu-hi uns dauets de botifarra a dins i feu-ne una bola. Després, colloqueu una bola de massa dins de cada motlle (de muffins), deixeu-ho reposar uns 15 minuts aproximadament, feu un tall en forma de creu a cada bola, poseu-hi un dau de formatge de cabra a sobre i deixeu-ho coure al forn durant 12 minuts. Finalment, retireu els panets dels motlles, deixeu-los coure 8 minuts més, traieu-los del forn i deixeu-los reposar una hora abans de servir-los.
I ja per acabar, ja podeu servir els panets individuals.
Mentrestant, preescalfeu el forn a 180 graus amb el ventilador
A continuació, talleu la botifarra a daus i arrebosseu-la amb 5 grams de ceps en pols.
Tot seguit, traieu la massa de la nevera, acabeu-la d'amassar i deixeu-la fermentar a la nevera dins d'un bol durant 24 hores. Passat aquest temps, retireu-la de la nevera, dividiu-la en porcions de 60 grams, a cada porció fiqueu-hi uns dauets de botifarra a dins i feu-ne una bola. Després, colloqueu una bola de massa dins de cada motlle (de muffins), deixeu-ho reposar uns 15 minuts aproximadament, feu un tall en forma de creu a cada bola, poseu-hi un dau de formatge de cabra a sobre i deixeu-ho coure al forn durant 12 minuts. Finalment, retireu els panets dels motlles, deixeu-los coure 8 minuts més, traieu-los del forn i deixeu-los reposar una hora abans de servir-los.
I ja per acabar, ja podeu servir els panets individuals.