Pa amb bolets i botifarra negra

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xevi Ramon
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El rebost de la Juliette, Vilassar de Mar

INGREDIENTS

  • Per a 4 panets:
  • Per a la massa de pa:
  • 250 g de farina integral
  • 1 g de llevat en pols
  • 6 g de sal biològica
  • 1 g d'extracte de malta
  • 225 g d'aigua
  • 20 g de ceps deshidratats en pols
  • 50 g de botifarra negra a daus petits.
  • Per a decorar:
  • 10 g de formatge de cabra

PREPARACIÓ

Per començar, poseu la farina, el llevat, la sal, l'extracte de malta, 2/3 de l'aigua i 15 grams de ceps en pols en un bol, amasseu-ho a mà durant una estona i aneu afegint la resta de l'aigua a mesura que es vagi incorporant a la massa. Quan estigui tot ben lligat, feu una bola, poseu-la en un bol tapat amb film i deixeu-la a la nevera durant una hora.

Mentrestant, preescalfeu el forn a 180 graus amb el ventilador

A continuació, talleu la botifarra a daus i arrebosseu-la amb 5 grams de ceps en pols.

Tot seguit, traieu la massa de la nevera, acabeu-la d'amassar i deixeu-la fermentar a la nevera dins d'un bol durant 24 hores. Passat aquest temps, retireu-la de la nevera, dividiu-la en porcions de 60 grams, a cada porció fiqueu-hi uns dauets de botifarra a dins i feu-ne una bola. Després, col•loqueu una bola de massa dins de cada motlle (de muffins), deixeu-ho reposar uns 15 minuts aproximadament, feu un tall en forma de creu a cada bola, poseu-hi un dau de formatge de cabra a sobre i deixeu-ho coure al forn durant 12 minuts. Finalment, retireu els panets dels motlles, deixeu-los coure 8 minuts més, traieu-los del forn i deixeu-los reposar una hora abans de servir-los.

I ja per acabar, ja podeu servir els panets individuals.
Anar al contingut