Ous remenats amb garoines
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- 6 ous de confiança
- 24 garoines
- Mantega
- Sal
PREPARACIÓ
1. Netegeu les garoines i reserveu-ne les oves.
2. Deixateu els ous. Barregeu-hi les oves de garoina.
3. Poseu un cassó d'aigua a bullir.
4. Aboqueu la barreja en un recipient que càpiga dins el cassó i coeu els ous al bany maria, sense parar de remenar.
5. Afegiu-hi una nou de mantega, saleu amb moderació.
6. Serviu els ous remenats, calents i cremosos.
7. Acompanyeu-los de pa de molla espessa, torrat, i d'un cava brut nature.
Les garoines: Parlar de garoines a la cuina és gairebé una falta de respecte per a aquest acte litúrgic comunitari que és la garoinada. Abans, doncs, de cap recepta cuinada diguem que la manera més genuïna, tradicional i popular, a la costa catalana, és aquesta menjada collectiva. A la Costa Brava, als mesos d'hivern, la garoinada és icona d'àpat a l'aire lliure, vora mar; a Palafrugell n'han fet motiu de campanya gastronòmica. L'àpat consisteix a obrir garoines i netejar-les amb aigua de mar i menjar-se-les de manera natural, acompanyades de llesques de pa del bo, botifarra negra i vi vermell.
2. Deixateu els ous. Barregeu-hi les oves de garoina.
3. Poseu un cassó d'aigua a bullir.
4. Aboqueu la barreja en un recipient que càpiga dins el cassó i coeu els ous al bany maria, sense parar de remenar.
5. Afegiu-hi una nou de mantega, saleu amb moderació.
6. Serviu els ous remenats, calents i cremosos.
7. Acompanyeu-los de pa de molla espessa, torrat, i d'un cava brut nature.
Les garoines: Parlar de garoines a la cuina és gairebé una falta de respecte per a aquest acte litúrgic comunitari que és la garoinada. Abans, doncs, de cap recepta cuinada diguem que la manera més genuïna, tradicional i popular, a la costa catalana, és aquesta menjada collectiva. A la Costa Brava, als mesos d'hivern, la garoinada és icona d'àpat a l'aire lliure, vora mar; a Palafrugell n'han fet motiu de campanya gastronòmica. L'àpat consisteix a obrir garoines i netejar-les amb aigua de mar i menjar-se-les de manera natural, acompanyades de llesques de pa del bo, botifarra negra i vi vermell.