Ous ferrats amb patates i companyia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep i Sònia Solà
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Bodega Sepúlveda, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 ous
- 6 patates grosses
- 1 cabeça d'alls
- 1 bitxo sec
- 6 fulles de llorer
- 1 branca de farigola
- 1 branca de romaní
- 2 botifarrons de ceba
- 1 botifarró d'arròs
- 4 trossets de xistorra
- 12 pebrots de Padrón
- 2 talls de fetge gras
- 4 talls de pernil de gla
- oli d'oliva verge
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en un paella amb oli abundant fregiu els grans d'all amb la pell, la farigola, el romaní, el llorer i el bitxo.
Quan els alls estiguin daurats, retireu-los juntament amb les herbes i el bitxo, i a la mateixa paella fregiu-hi les patates pelades i tallades a tires fines. Quan estiguin ben rosses, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.A continuació, a la mateixa paella fregiu-hi els ous. Quan la clara estigui dauradeta, retireu-los i reserveu-los. Després, a la mateixa paella fregiu-hi el pernil fins que quedi ben cruixent.Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli, fregiu els botifarrons i la xistorra tallats a trossos.Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli fregiu els pebrots de Padrón.Finalment, en una altra paella sense oli salteu el fetge gras salpebrat.I ja per acabar, emplateu les patates i poseu-hi a sobre els ous ferrats, els botifarrons, la xistorra, els pebrots, el pernil i el foie.
Quan els alls estiguin daurats, retireu-los juntament amb les herbes i el bitxo, i a la mateixa paella fregiu-hi les patates pelades i tallades a tires fines. Quan estiguin ben rosses, retireu-les i reserveu-les sobre paper absorbent.A continuació, a la mateixa paella fregiu-hi els ous. Quan la clara estigui dauradeta, retireu-los i reserveu-los. Després, a la mateixa paella fregiu-hi el pernil fins que quedi ben cruixent.Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli, fregiu els botifarrons i la xistorra tallats a trossos.Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli fregiu els pebrots de Padrón.Finalment, en una altra paella sense oli salteu el fetge gras salpebrat.I ja per acabar, emplateu les patates i poseu-hi a sobre els ous ferrats, els botifarrons, la xistorra, els pebrots, el pernil i el foie.