Ous esclatats amb bolets i "migas" de sobrassada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Nandu Jubany
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita, se'n poden prendre de 3 a 4 a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 4 ous de gallina frescos
- 4 carxofes
- 80 g de rossinyols (o bolets de temporada)
- 20 g d'all tendre
- 30 g de ceba tendra
- oli d'oliva verge extra
- sal
- Per a les "migas" de sobrassada:
- 40 g cansalada grassa
- 80 g de pa de pagès sec
- 1 all
- 40 g sobrassada de la bona
PREPARACIÓ
- Comencem preparant les "migas" de sobrassada: Tallem la cansalada a daus petits. Els posem en una paella a foc suau, que vagi sofregint amb l'all. Quan està ben rosseta, hi afegim el pa sec trinxat petit. Ho anem fregint tot a foc suau fins que quedin les engrunes de pa seques. Hi afegim la sobrassada desengrunada petita. Hi donem dues voltes i ho retirem del foc. Ho reservem sobre paper absorbent.
- A continuació, preparem les verdures: Netegem les carxofes, traient les fulles més verdes de la part de fora i repelant el tronc. Les guardem amb aigua i cues de julivert perquè no es tornin negres. Les reservem. Netegem els rossinyols amb aigua, amb molt de compte de no trencar-los. És important eliminar tota la sorra.
- Pelem la ceba i l'all tendre. Tallem la ceba i l'all tendre a juliana. Ho reservem.
- Tallem les carxofes en 8 parts. Traiem els pèls de l'interior. Les fregim en una paella antiadherent amb oli d'oliva verge.
- Hi posem sal i quan estiguin gairebé llestes hi afegirem els moixernons, l'all tendre i la ceba tallada a juliana. Rectifiquem de sal.
- Preparem els ous: Posem abundant oli d'oliva verge en una paella i deixem que s'escalfi força. Fregirem els ous d'un en un (1 per plat) i els salarem quan ja estiguin fets. Amb l'ajuda d'una forquilla i un ganivet, en un plat, el tallem i barregem perquè quedin la clara i el rovell ben barrejats.
- En un plat hi posarem una base de carxofes, moixernons, la ceba i l'all tendre. O bé podem presentar-ho en un sol pis.
- A sobre, hi afegirem una part de la barreja dels ous i tornarem a repetir tota l'operació un altre cop.