Ous esclatats amb bolets i "migas" de sobrassada

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Nandu Jubany
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Jubany, Calldetenes (Osona)
  • Dieta: Sense lactosa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els ous són una excel·lent font de proteïnes d'alta qualitat, ja que tenen tots els aminoàcids essencials que l'organisme necessita, se'n poden prendre de 3 a 4 a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 4 ous de gallina frescos
  • 4 carxofes
  • 80 g de rossinyols (o bolets de temporada)
  • 20 g d'all tendre
  • 30 g de ceba tendra
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • Per a les "migas" de sobrassada:
  • 40 g cansalada grassa
  • 80 g de pa de pagès sec
  • 1 all
  • 40 g sobrassada de la bona

PREPARACIÓ

  1. Comencem preparant les "migas" de sobrassada: Tallem la cansalada a daus petits. Els posem en una paella a foc suau, que vagi sofregint amb l'all. Quan està ben rosseta, hi afegim el pa sec trinxat petit. Ho anem fregint tot a foc suau fins que quedin les engrunes de pa seques. Hi afegim la sobrassada desengrunada petita. Hi donem dues voltes i ho retirem del foc. Ho reservem sobre paper absorbent.
  2. A continuació, preparem les verdures: Netegem les carxofes, traient les fulles més verdes de la part de fora i repelant el tronc. Les guardem amb aigua i cues de julivert perquè no es tornin negres. Les reservem. Netegem els rossinyols amb aigua, amb molt de compte de no trencar-los. És important eliminar tota la sorra.
  3. Pelem la ceba i l'all tendre. Tallem la ceba i l'all tendre a juliana. Ho reservem.
  4. Tallem les carxofes en 8 parts. Traiem els pèls de l'interior. Les fregim en una paella antiadherent amb oli d'oliva verge.
  5. Hi posem sal i quan estiguin gairebé llestes hi afegirem els moixernons, l'all tendre i la ceba tallada a juliana. Rectifiquem de sal.
  6. Preparem els ous: Posem abundant oli d'oliva verge en una paella i deixem que s'escalfi força. Fregirem els ous d'un en un (1 per plat) i els salarem quan ja estiguin fets. Amb l'ajuda d'una forquilla i un ganivet, en un plat, el tallem i barregem perquè quedin la clara i el rovell ben barrejats.
  7. En un plat hi posarem una base de carxofes, moixernons, la ceba i l'all tendre. O bé podem presentar-ho en un sol pis.
  8. A sobre, hi afegirem una part de la barreja dels ous i tornarem a repetir tota l'operació un altre cop.
Anar al contingut