Ous amb ceba i rossinyols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Baixas i Toni Martorell
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
L'ou és un aliment molt complet ja que conté tots els nutrients indispensables per a la vidaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1/2 kg de cebes
- 1/4 kg de rossinyols
- 4 ous
- 1 tassa de brou de carn
- una branca de farigola
- sal
- oli d'oliva
- Per fer la beixamel:
- 1/2 l de llet freda
- nou moscada
- pebre blanc i sal
- 3 o 4 cullerades soperes de farina
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els ous en un cassó amb aigua bullint i sal i deixeu-los bullir durant 10 minuts. Seguidament, retireu-los del foc, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los per la meitat i reserveu-los.
A continuació, en una paella amb oli sofregiu la ceba tallada a la juliana durant un parell de minuts. Després, afegiu-hi una mica de sal i el brou de carn i deixeu-ho sofregir tot junt fins que la ceba estigui ben daurada.
Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli salteu els rossinyols tallats a trossos fins que estiguin dauradets.
Tot seguit, coleu l'oli de sofregir la ceba i l'oli de saltar els rossinyols, reserveu-los en un bol i reserveu també els rossinyols i la ceba en un altre bol.
Per fer la beixamel, poseu en un cassó l'oli de la ceba i dels rossinyols i la farina, i remeneu-ho bé. Quan la farina estigui dauradeta, afegiu-hi la llet freda, la nou moscada, la sal i el pebre, sense deixar de remenar, i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu la ceba i els rossinyols, poseu-hi els ous a sobre, cobriu-ho amb la beixamel, deixeu-ho gratinar al forn durant 5 minuts a 100 graus i guarniu el plat amb una branca de farigola.
A continuació, en una paella amb oli sofregiu la ceba tallada a la juliana durant un parell de minuts. Després, afegiu-hi una mica de sal i el brou de carn i deixeu-ho sofregir tot junt fins que la ceba estigui ben daurada.
Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli salteu els rossinyols tallats a trossos fins que estiguin dauradets.
Tot seguit, coleu l'oli de sofregir la ceba i l'oli de saltar els rossinyols, reserveu-los en un bol i reserveu també els rossinyols i la ceba en un altre bol.
Per fer la beixamel, poseu en un cassó l'oli de la ceba i dels rossinyols i la farina, i remeneu-ho bé. Quan la farina estigui dauradeta, afegiu-hi la llet freda, la nou moscada, la sal i el pebre, sense deixar de remenar, i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
I ja per acabar, emplateu la ceba i els rossinyols, poseu-hi els ous a sobre, cobriu-ho amb la beixamel, deixeu-ho gratinar al forn durant 5 minuts a 100 graus i guarniu el plat amb una branca de farigola.