Ous amb ceba i rossinyols

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Baixas i Toni Martorell
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    L'ou és un aliment molt complet ja que conté tots els nutrients indispensables per a la vidaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de cebes
  • 1/4 kg de rossinyols
  • 4 ous
  • 1 tassa de brou de carn
  • una branca de farigola
  • sal
  • oli d'oliva
  • Per fer la beixamel:
  • 1/2 l de llet freda
  • nou moscada
  • pebre blanc i sal
  • 3 o 4 cullerades soperes de farina

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els ous en un cassó amb aigua bullint i sal i deixeu-los bullir durant 10 minuts. Seguidament, retireu-los del foc, deixeu-los refredar, peleu-los, talleu-los per la meitat i reserveu-los.

A continuació, en una paella amb oli sofregiu la ceba tallada a la juliana durant un parell de minuts. Després, afegiu-hi una mica de sal i el brou de carn i deixeu-ho sofregir tot junt fins que la ceba estigui ben daurada.

Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli salteu els rossinyols tallats a trossos fins que estiguin dauradets.

Tot seguit, coleu l'oli de sofregir la ceba i l'oli de saltar els rossinyols, reserveu-los en un bol i reserveu també els rossinyols i la ceba en un altre bol.

Per fer la beixamel, poseu en un cassó l'oli de la ceba i dels rossinyols i la farina, i remeneu-ho bé. Quan la farina estigui dauradeta, afegiu-hi la llet freda, la nou moscada, la sal i el pebre, sense deixar de remenar, i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu la ceba i els rossinyols, poseu-hi els ous a sobre, cobriu-ho amb la beixamel, deixeu-ho gratinar al forn durant 5 minuts a 100 graus i guarniu el plat amb una branca de farigola.

Anar al contingut