Ous al niu

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Carrió
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La proteïna que aporten els ous estan reconegudes com a patró de referència ja que conté tots els aminoàcids essencials i en la proporció adequada.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 ous de corral
  • 1 kg de patates noves (mona lisa)
  • 150 g de mantega
  • 150 g de sobrassada
  • 1/2 kg de tomàquet de branca
  • oli d'oliva
  • sal
  • sucre
  • cibulet picat (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, en una olla amb aigua i sal bulliu les patates senceres i amb pell. Quan estiguin cuites, peleu-les, talleu-les a trossos, passeu-les pel passapurés, poseu-les en un cassó, a foc suau, juntament amb una mica de mantega i sal i barregeu-ho bé fins que us quedi un puré ben fi.

A continuació, talleu els tomàquets per la meitat, ratlleu-los, poseu-los en un cassó amb oli abundant i una mica de sal i sucre i deixeu-ho sofregir a foc suau durant uns 40 minuts.

Tot seguit, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el puré fins a la meitat, poseu-hi una mica de sofregit a sobre, la clara de l'ou i un tall de sobrassada, desemmotlleu-ho i deixeu-ho coure al forn durant uns 5 minuts fins que la clara estigui quatllada. Finalment, poseu-hi el rovell cru a sobre i deixeu-ho coure un minutet més.

I ja per acabar, guarniu el plat amb una mica de cibulet picat per sobre i ja el podeu servir.
Anar al contingut