Ous al niu
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Carrió
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La proteïna que aporten els ous estan reconegudes com a patró de referència ja que conté tots els aminoàcids essencials i en la proporció adequada.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 ous de corral
- 1 kg de patates noves (mona lisa)
- 150 g de mantega
- 150 g de sobrassada
- 1/2 kg de tomàquet de branca
- oli d'oliva
- sal
- sucre
- cibulet picat (opcional)
PREPARACIÓ
Per començar, en una olla amb aigua i sal bulliu les patates senceres i amb pell. Quan estiguin cuites, peleu-les, talleu-les a trossos, passeu-les pel passapurés, poseu-les en un cassó, a foc suau, juntament amb una mica de mantega i sal i barregeu-ho bé fins que us quedi un puré ben fi.
A continuació, talleu els tomàquets per la meitat, ratlleu-los, poseu-los en un cassó amb oli abundant i una mica de sal i sucre i deixeu-ho sofregir a foc suau durant uns 40 minuts.
Tot seguit, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el puré fins a la meitat, poseu-hi una mica de sofregit a sobre, la clara de l'ou i un tall de sobrassada, desemmotlleu-ho i deixeu-ho coure al forn durant uns 5 minuts fins que la clara estigui quatllada. Finalment, poseu-hi el rovell cru a sobre i deixeu-ho coure un minutet més.
I ja per acabar, guarniu el plat amb una mica de cibulet picat per sobre i ja el podeu servir.
A continuació, talleu els tomàquets per la meitat, ratlleu-los, poseu-los en un cassó amb oli abundant i una mica de sal i sucre i deixeu-ho sofregir a foc suau durant uns 40 minuts.
Tot seguit, poseu un motlle al centre del plat, ompliu-lo amb el puré fins a la meitat, poseu-hi una mica de sofregit a sobre, la clara de l'ou i un tall de sobrassada, desemmotlleu-ho i deixeu-ho coure al forn durant uns 5 minuts fins que la clara estigui quatllada. Finalment, poseu-hi el rovell cru a sobre i deixeu-ho coure un minutet més.
I ja per acabar, guarniu el plat amb una mica de cibulet picat per sobre i ja el podeu servir.