Ou ferrat dolç

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Martí Rosàs
  • Dificultat: Alta
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca la Maria, Llagostera (Gironès)
  • Informació nutricional
    -Obre

    La llet és l'aliment més adequat per a aprofitar correctament el calci que conté, gràcies als altres nutrients que la componen com la lactosa i la vitamina D.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • canyella en pols
  • 2 unitats de briox (per a l'emplatat)
  • Per al flamet:
  • 200 g de rovells
  • 30 g de clares
  • 100 cc d'aigua
  • 300 g de sucre
  • Per a la gelatina de llet:
  • 250 cc de llet
  • 1 fulla de gelatina (3 g)
  • 30 g de sucre
  • pell de mitja llimona
  • Per acompanyar:
  • onfitura de llimona

PREPARACIÓ

Per fer el flamet, poseu en un cassó el sucre i l'aigua i deixeu-ho coure.

Quan arrenqui el bull, poseu-ho en un bol juntament amb els rovells i les clares i remeneu-ho bé perquè no quallin. Seguidament, coleu-ho, poseu-ho en una safata, tapeu-la amb paper film i deixeu-ho coure al forn durant 40 minuts a 110 graus. Després, deixeu-lo refredar a la nevera durant una hora.

Per fer la gelatina de llet, poseu en un cassó la llet, el sucre i la pell de llimona i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull, retireu-ho del foc, tapeu-ho i deixeu-ho infusionar durant 5 minuts.

A continuació, afegiu-hi la gelatina, que haureu remullat amb aigua freda, remeneu-ho bé, coleu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera.

I ja per acabar, amb una anella talleu un flamet i col·loqueu-lo al centre del plat, al costat poseu-hi una mica de confitura de llimona, cobriu tot el voltant del flamet amb la gelatina de llet trencada amb una cullera, poseu-hi canyella a les vores i guarniu el plat amb els brioxos tallats a tires com si fossin patates fregides.
Anar al contingut