Ou ferrat d'oca amb puré de patata i caviar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Rovira
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel rural "Els casals", Berguedà
INGREDIENTS
- 4 ous d'oca
- 750 g de patates
- oli d'oliva
- 100 g de caviar o succedani
- sal gruixuda
- cerfull
- 1 cullerada de mantega
- bastons de pa torrat
PREPARACIÓ
Peleu les patates, talleu-les a rodanxes gruixudes i bulliu-les en un cassó amb aigua i sal.
Quan estiguin cuites, poseu-les en un bol amb una mica de l'aigua de cocció i la mantega una mica desfeta. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
Mentrestant, trenqueu la closca dels ous i fregiu-los en un cassó amb oli abundant. Deixeu-los sobre un paper absorbent per treure l'excés d'oli.
I ja per acabar, emplateu el puré de patata, poseu-hi a sobre l'ou i saleu-lo i col·loqueu al cantó una cullerada de caviar i uns bastons de pa torrat. Podeu guarnir el plat amb una mica de cerfull.
Quan estiguin cuites, poseu-les en un bol amb una mica de l'aigua de cocció i la mantega una mica desfeta. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.
Mentrestant, trenqueu la closca dels ous i fregiu-los en un cassó amb oli abundant. Deixeu-los sobre un paper absorbent per treure l'excés d'oli.
I ja per acabar, emplateu el puré de patata, poseu-hi a sobre l'ou i saleu-lo i col·loqueu al cantó una cullerada de caviar i uns bastons de pa torrat. Podeu guarnir el plat amb una mica de cerfull.