Ou escumat cruixent amb parmentier fumada i sobrassada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Bernat Harster
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Dadà
- Dieta: Per a esportistes
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 ous
- 4 fulls de pasta brick
- 4 patates mitjanes
- 3 cullerades de vinagre de vi blanc
- 1 tassa de cafè de crema de llet
- 2 cullerades de mantega
- 50 g de sobrassada
- 1 cullerada d'oli fumat
- sal, pebre
- cibulet
PREPARACIÓ
Per començar, poseu a bullir les patates amb pell durant 45 minuts.
Mentrestant, preescalfeu el forn a 180 graus.
Per fer l'ou escumat, poseu aigua en un cassó al foc amb un raig de vinagre. Quan arrenqui el bull, trenqueu la closca dels ous amb compte, poseu-los al cassó i deixeu-los coure durant 2 minuts. Seguidament, retireu els ous i poseu-los en un bol amb aigua i gel. Quan s'hagin refredat, eixugueu-los sobre paper absorbent, embolcalleu-los amb els fulls de pasta brick, fent-ne farcells, poseu-los en un plat i deixeu-los coure al forn un parell de minuts.
A continuació, per fer la parmentier, peleu les patates, talleu-les a trossos, poseu-les en un bol juntament amb l'oli fumat, la crema de llet, la mantega, la sal i el pebre i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, feu una base de parmentier al centre del plat, poseu-hi al damunt el farcell de l'ou, i, al cim, uns bocins de sobrassada i una mica de cibulet. Opcionalment, podeu gratinar-ho un xic al forn.
Mentrestant, preescalfeu el forn a 180 graus.
Per fer l'ou escumat, poseu aigua en un cassó al foc amb un raig de vinagre. Quan arrenqui el bull, trenqueu la closca dels ous amb compte, poseu-los al cassó i deixeu-los coure durant 2 minuts. Seguidament, retireu els ous i poseu-los en un bol amb aigua i gel. Quan s'hagin refredat, eixugueu-los sobre paper absorbent, embolcalleu-los amb els fulls de pasta brick, fent-ne farcells, poseu-los en un plat i deixeu-los coure al forn un parell de minuts.
A continuació, per fer la parmentier, peleu les patates, talleu-les a trossos, poseu-les en un bol juntament amb l'oli fumat, la crema de llet, la mantega, la sal i el pebre i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, feu una base de parmentier al centre del plat, poseu-hi al damunt el farcell de l'ou, i, al cim, uns bocins de sobrassada i una mica de cibulet. Opcionalment, podeu gratinar-ho un xic al forn.