Ou amb puré i blat de moro
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Planagumà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les cols
INGREDIENTS
- 4 ous frescos
- 4 patates
- 200 g de pols de quicos
- 1/2 l de brou de pollastre reduït
- sal Maldon
- 20 g de tortell d'Olot
- oli d'oliva
- 5 g d'alga agar-agar
- blat de moro
PREPARACIÓ
Talleu el tortell d'Olot a daus, poseu-los en una plata de forn i deixeu-los assecar al forn durant 5 minuts a 120 graus.
A continuació, peleu les patates, talleu-les a daus i poseu-les en una cassola. Afegiu-hi l'aigua i la sal i deixeu-les bullir durant 15 minuts. Tot seguit, poseu a la Thermomix les patates bullides, la crema de llet, una mica de sal i l'alga agar-agar. Un cop triturat, poseu el puré en un sifó.
Mentrestant, poseu el blat de moro torrat en un bol i tritureu-lo amb l'ajuda d'un túrmix.
Seguidament, fregiu els ous en una paella amb l'oli ben calent.
I ja per acabar, emplateu el puré, amb l'ajuda del sifó, al fons del plat. Poseu-hi una mica de sal, el blat de moro triturat i el brou reduït calent per sobre. Finalment, col·loqueu l'ou fregit al damunt i guarniu el plat amb els daus de tortell.
A continuació, peleu les patates, talleu-les a daus i poseu-les en una cassola. Afegiu-hi l'aigua i la sal i deixeu-les bullir durant 15 minuts. Tot seguit, poseu a la Thermomix les patates bullides, la crema de llet, una mica de sal i l'alga agar-agar. Un cop triturat, poseu el puré en un sifó.
Mentrestant, poseu el blat de moro torrat en un bol i tritureu-lo amb l'ajuda d'un túrmix.
Seguidament, fregiu els ous en una paella amb l'oli ben calent.
I ja per acabar, emplateu el puré, amb l'ajuda del sifó, al fons del plat. Poseu-hi una mica de sal, el blat de moro triturat i el brou reduït calent per sobre. Finalment, col·loqueu l'ou fregit al damunt i guarniu el plat amb els daus de tortell.