Ou amb patates a la riojana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Sergi de Meià
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Monvínic
  • Informació nutricional
    -Obre

    Tot i tenir cert contingut en colesterol, aquesta recepta es pot incorporar en el marc d'una dieta equilibrada, ideal acompanyat d'una amanida verda.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 ous
  • 2 cebes de Figueres
  • 1 porro
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 bitxo
  • 2 grans d'all
  • fulla de llorer
  • 1/2 kg de patates del bufet
  • 200 g de xoriç picant
  • 2 l de brou de pollastre
  • oli d'oliva verge
  • sal, pebre, pebre vermell dolç
  • porradell
  • farina i aigua

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba, el porro i l'all, tot picat.
Quan estiguin daurats, afegiu-hi el xoriç picat i el tomàquet tallat a dauets i deixeu-ho sofregir durant una estona més. Després, poseu-hi la fulla de llorer, el pebre vermell, el bitxo i les patates, ja pelades i esqueixades i remeneu-ho tot bé. Seguidament, cobriu-ho tot amb el brou de pollastre calent, rectifiqueu-ho de sal i pebre i deixeu-ho coure fins que les patates es comencin a desfer. A continuació, retireu-ho del foc, afegiu-hi el porradell picat i una mica d'oli i aixafeu-ho amb una forquilla fins que us quedi com una mena de puré.Tot seguit, poseu en un bol la farina, l'aigua i la sal i remeneu-ho bé amb el batedor. Quan estigui tot ben barrejat, poseu-hi els rovells d'ou, cobriu-los bé amb aquesta pasta i fregiu-los en un cassó amb oli abundant i ben calent fins que quedin dauradets.I ja per acabar, emplateu el puré i poseu-hi els rovells d'ou a sobre.
Anar al contingut