Orxata de meló amb vainilla Bourbon

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joël Castanyé
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
  • Informació nutricional
    -Obre

    El meló es una fruita amb una moderada aportació de sucre i poques calories, ric en potassi i magnesi. La quantitat de beta-caroté, de acció antioxidant, depèn de la varietat del meló.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a la infusió de vainilla:
  • 100 g de nata
  • 1 canó de vainilla
  • Per a l'orxata:
  • 2 melons
  • 300 g de nata
  • sal i pebre blanc
  • Guarnició:
  • boletes de meló
  • gerds
  • nabius

PREPARACIÓ

Per fer la infusió de vainilla, poseu en un cassó el canó de vainilla tallat per la meitat i la nata, i deixeu-ho coure a foc suau durant una estona.
Després, retireu-ho del foc i deixeu-ho macerar a temperatura ambient durant un parell d'hores.Per fer l'orxata de meló, poseu en un bol el meló ja pelat i tallat a dauets, la nata, una mica de sal i una mica de pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix. Seguidament, coleu la crema, afegiu-hi la infusió de vainilla i remeneu-ho bé.I ja per acabar, afegiu-hi unes boletes de meló, uns quants gerds i uns quants nabius al fons d'una copa i cobriu-los amb l'orxata de meló.
Anar al contingut