Orxata de meló amb vainilla Bourbon
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joël Castanyé
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Resquitx, Golmés (Lleida)
- Informació nutricional -Obre
El meló es una fruita amb una moderada aportació de sucre i poques calories, ric en potassi i magnesi. La quantitat de beta-caroté, de acció antioxidant, depèn de la varietat del meló.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a la infusió de vainilla:
- 100 g de nata
- 1 canó de vainilla
- Per a l'orxata:
- 2 melons
- 300 g de nata
- sal i pebre blanc
- Guarnició:
- boletes de meló
- gerds
- nabius
PREPARACIÓ
Per fer la infusió de vainilla, poseu en un cassó el canó de vainilla tallat per la meitat i la nata, i deixeu-ho coure a foc suau durant una estona.
Després, retireu-ho del foc i deixeu-ho macerar a temperatura ambient durant un parell d'hores.Per fer l'orxata de meló, poseu en un bol el meló ja pelat i tallat a dauets, la nata, una mica de sal i una mica de pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix. Seguidament, coleu la crema, afegiu-hi la infusió de vainilla i remeneu-ho bé.I ja per acabar, afegiu-hi unes boletes de meló, uns quants gerds i uns quants nabius al fons d'una copa i cobriu-los amb l'orxata de meló.
Després, retireu-ho del foc i deixeu-ho macerar a temperatura ambient durant un parell d'hores.Per fer l'orxata de meló, poseu en un bol el meló ja pelat i tallat a dauets, la nata, una mica de sal i una mica de pebre i tritureu-ho tot amb el túrmix. Seguidament, coleu la crema, afegiu-hi la infusió de vainilla i remeneu-ho bé.I ja per acabar, afegiu-hi unes boletes de meló, uns quants gerds i uns quants nabius al fons d'una copa i cobriu-los amb l'orxata de meló.