Orelletes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Balsebre
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Forn de Baix
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La pastisseria en general acostuma a ser molt calòrica, per això el consum ha de ser en quantitat moderada, ocasionalment, i és millor com a postres d'un àpat lleuger.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 30 orelletes:
- 100 g d'oli d'oliva verge extra
- 100 g d'aigua
- 5 g de coriandre
- 5 g de matafaluga (anís verd)
- 15 g de llevat fresc
- una nou de llevat mare (lleute)
- 2 g de sal
- 10 g de sucre
- 300 g de farina
- 1 ou
- esperit de llima (essència de llimona)
- anís
- oli per a la cocció
- una mica de sucre o mel (per a la presentació)
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó l'aigua, el coriandre i la matafaluga i feu-ho bullir durant 5 minuts.
Per fer la pasta base, poseu en un bol gros l'oli, el sucre i la sal. Quan l'aigua hagi bullit, traieu-la del foc, coleu-la i aboqueu-la damunt de l'oli, escaldant-lo, i amb l'ajuda d'una espàtula, remeneu-ho fins que arribi a una temperatura d'uns 30 graus, o quan pugueu tocar-lo sense cremar-vos. Després, afegiu-hi l'anís, l'essència de llimona, l'ou, el llevat mare i el llevat esmicolat i remeneu-ho tot amb les mans. Seguidament, afegiu-hi la farina a poc a poc i aneu-ho remenant amb les mans fins que quedi una pasta fina i no massa dura.
A continuació, dividiu la pasta en porcions de 20 grams i deixeu-les fermentar durant 10 minuts.
Mentrestant, poseu oli en una paella, de la mida de l'orelleta, i escalfeu-la fins als 150 graus. Tot seguit, agafeu una porció de pasta, aplaneu-la amb un rodet fins que quedi ben fina i fregiu-la a la paella amb l'oli ja calent. Quan les poseu a la paella, feu un forat al mig de la pasta amb els dits, per poder tombar-les.
Quan estiguin ben rosses i ben torradetes, poseu-les damunt de paper absorbent.
I ja per acabar, serviu-les amb sucre o mel per sobre.
Per fer la pasta base, poseu en un bol gros l'oli, el sucre i la sal. Quan l'aigua hagi bullit, traieu-la del foc, coleu-la i aboqueu-la damunt de l'oli, escaldant-lo, i amb l'ajuda d'una espàtula, remeneu-ho fins que arribi a una temperatura d'uns 30 graus, o quan pugueu tocar-lo sense cremar-vos. Després, afegiu-hi l'anís, l'essència de llimona, l'ou, el llevat mare i el llevat esmicolat i remeneu-ho tot amb les mans. Seguidament, afegiu-hi la farina a poc a poc i aneu-ho remenant amb les mans fins que quedi una pasta fina i no massa dura.
A continuació, dividiu la pasta en porcions de 20 grams i deixeu-les fermentar durant 10 minuts.
Mentrestant, poseu oli en una paella, de la mida de l'orelleta, i escalfeu-la fins als 150 graus. Tot seguit, agafeu una porció de pasta, aplaneu-la amb un rodet fins que quedi ben fina i fregiu-la a la paella amb l'oli ja calent. Quan les poseu a la paella, feu un forat al mig de la pasta amb els dits, per poder tombar-les.
Quan estiguin ben rosses i ben torradetes, poseu-les damunt de paper absorbent.
I ja per acabar, serviu-les amb sucre o mel per sobre.