Orada amb escabetx de taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montserrat Tapia i Canadell
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant llibreria LAIE, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 orades de 250 g
- 2 cebes tendres
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 4 grans d'all
- 150 ml de vinagre de xerès
- 300 ml d'oli d'oliva
- llorer
- farigola
- pebre en gra o ginebrons
- pell d'una taronja
- 150 ml de suc de taronja
PREPARACIÓ
Per començar, saleu i enfarineu els filets d'orada nets d'espines i d'escates, fregiu-los en una paella amb oli ben calent.
Per fer l'escabetx, poseu l'oli que heu fet servir per fregir les orades en una cassola i confiteu-hi els alls sencers, el llorer, la farigola, la ceba tendra trossejada i el porro. Després, afegiu-hi la sal, el pebre, la pastanaga i la pell de taronja. Quan tot s'hagi estovat, incorporeu-hi el suc de taronja. Quan el suc de taronja s'hagi reduit, afegiu-hi el vinagre de xerès i deixeu-ho reduir. Per acabar, emplateu un filet d'orada, col·loqueu-hi l'escabetx a sobre i tapeu-ho amb un altre filet d'orada.
Per fer l'escabetx, poseu l'oli que heu fet servir per fregir les orades en una cassola i confiteu-hi els alls sencers, el llorer, la farigola, la ceba tendra trossejada i el porro. Després, afegiu-hi la sal, el pebre, la pastanaga i la pell de taronja. Quan tot s'hagi estovat, incorporeu-hi el suc de taronja. Quan el suc de taronja s'hagi reduit, afegiu-hi el vinagre de xerès i deixeu-ho reduir. Per acabar, emplateu un filet d'orada, col·loqueu-hi l'escabetx a sobre i tapeu-ho amb un altre filet d'orada.