Orada amb escabetx de taronja

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Montserrat Tapia i Canadell
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant llibreria LAIE, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 orades de 250 g
  • 2 cebes tendres
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 4 grans d'all
  • 150 ml de vinagre de xerès
  • 300 ml d'oli d'oliva
  • llorer
  • farigola
  • pebre en gra o ginebrons
  • pell d'una taronja
  • 150 ml de suc de taronja

PREPARACIÓ

Per començar, saleu i enfarineu els filets d'orada nets d'espines i d'escates, fregiu-los en una paella amb oli ben calent.
Per fer l'escabetx, poseu l'oli que heu fet servir per fregir les orades en una cassola i confiteu-hi els alls sencers, el llorer, la farigola, la ceba tendra trossejada i el porro. Després, afegiu-hi la sal, el pebre, la pastanaga i la pell de taronja. Quan tot s'hagi estovat, incorporeu-hi el suc de taronja. Quan el suc de taronja s'hagi reduit, afegiu-hi el vinagre de xerès i deixeu-ho reduir. Per acabar, emplateu un filet d'orada, col·loqueu-hi l'escabetx a sobre i tapeu-ho amb un altre filet d'orada.
Anar al contingut