Oca amb naps
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Hortènsia Villa
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
La carn d'oca es caracteritza pel seu color fosc que es deu a la riquesa en ferro que té. De fet es la carn més rica en aquest mineral.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 oca d'1 kg 500 g
- 1 kg de naps (negres o blancs)
- 2 cebes mitjanes
- 3 o 4 tomàquets de penjar
- 1 porro
- 1 pastanaga petita
- 1 cabeça d'alls
- 1/2 l de vi blanc
- 1/4 de l d'oli d'oliva
- una mica de farina
- 1 got d'aigua (o més, si cal)
- sal
- Per a la picada:
- 2 grans d'all
- 8 ametlles torrades
- 6 avellanes torrades
- 10 pinyons
- julivert
PREPARACIÓ
Per començar, en una cassola amb oli fregiu els talls d'oca prèviament salats.
Quan estiguin dauradets, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent. Seguidament, a la mateixa cassola sofregiu la ceba picada, la pastanaga picada, el porro picat i el tomàquet picat durant un parell de minuts.
Després, poseu-hi la cabeça d'alls i una mica de vi blanc i deixeu-ho coure a foc suau durant 30 minuts.
A continuació, afegiu-hi l'oca, la resta del vi blanc i l'aigua i deixeu-ho coure tapat durant una hora i mitja.
Mentrestant, peleu els naps, talleu-los a tires, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli abundant fins que quedin dauradets.
Per fer la picada, poseu en un bol els grans d'all, les ametlles, les avellanes, els pinyons i el julivert i tritureu-ho amb el morter.
Tot seguit, quan l'oca ja estigui gairebé cuita, afegiu-hi els naps i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.
Finalment, poseu-hi la picada, remeneu-ho bé, torneu a tapar la cassola i deixeu-la coure durant 10 minuts més.
I ja per acabar, emplateu l'oca amb els naps i salseu-ho amb el suc de la cocció.
Quan estiguin dauradets, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent. Seguidament, a la mateixa cassola sofregiu la ceba picada, la pastanaga picada, el porro picat i el tomàquet picat durant un parell de minuts.
Després, poseu-hi la cabeça d'alls i una mica de vi blanc i deixeu-ho coure a foc suau durant 30 minuts.
A continuació, afegiu-hi l'oca, la resta del vi blanc i l'aigua i deixeu-ho coure tapat durant una hora i mitja.
Mentrestant, peleu els naps, talleu-los a tires, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli abundant fins que quedin dauradets.
Per fer la picada, poseu en un bol els grans d'all, les ametlles, les avellanes, els pinyons i el julivert i tritureu-ho amb el morter.
Tot seguit, quan l'oca ja estigui gairebé cuita, afegiu-hi els naps i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.
Finalment, poseu-hi la picada, remeneu-ho bé, torneu a tapar la cassola i deixeu-la coure durant 10 minuts més.
I ja per acabar, emplateu l'oca amb els naps i salseu-ho amb el suc de la cocció.