Oca amb naps

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Hortènsia Villa
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn d'oca es caracteritza pel seu color fosc que es deu a la riquesa en ferro que té. De fet es la carn més rica en aquest mineral.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 oca d'1 kg 500 g
  • 1 kg de naps (negres o blancs)
  • 2 cebes mitjanes
  • 3 o 4 tomàquets de penjar
  • 1 porro
  • 1 pastanaga petita
  • 1 cabeça d'alls
  • 1/2 l de vi blanc
  • 1/4 de l d'oli d'oliva
  • una mica de farina
  • 1 got d'aigua (o més, si cal)
  • sal
  • Per a la picada:
  • 2 grans d'all
  • 8 ametlles torrades
  • 6 avellanes torrades
  • 10 pinyons
  • julivert

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli fregiu els talls d'oca prèviament salats.

Quan estiguin dauradets, retireu-los i reserveu-los sobre paper absorbent. Seguidament, a la mateixa cassola sofregiu la ceba picada, la pastanaga picada, el porro picat i el tomàquet picat durant un parell de minuts.

Després, poseu-hi la cabeça d'alls i una mica de vi blanc i deixeu-ho coure a foc suau durant 30 minuts.

A continuació, afegiu-hi l'oca, la resta del vi blanc i l'aigua i deixeu-ho coure tapat durant una hora i mitja.

Mentrestant, peleu els naps, talleu-los a tires, enfarineu-los i fregiu-los en una paella amb oli abundant fins que quedin dauradets.

Per fer la picada, poseu en un bol els grans d'all, les ametlles, les avellanes, els pinyons i el julivert i tritureu-ho amb el morter.

Tot seguit, quan l'oca ja estigui gairebé cuita, afegiu-hi els naps i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts més.

Finalment, poseu-hi la picada, remeneu-ho bé, torneu a tapar la cassola i deixeu-la coure durant 10 minuts més.

I ja per acabar, emplateu l'oca amb els naps i salseu-ho amb el suc de la cocció.
Anar al contingut