Nyàmeres braves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Tatiana Bondia
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Cava, Tàrrega (Urgell)
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 600 g de nyàmeres
- 2,5 l d'oliva verge extra
- 200 g de ceba seca
- 1 cabeça d'alls
- Sal i pebre
- 0,5 l de tomàquet en conserva
- 1 bitxo
- 1 ou
- 50 g de codonyat
PREPARACIÓ
Per començar, poseu una paella amb foc amb oli abundant i confiteu-hi les nyàmeres senceres i amb pell fins que estiguin toves.
A continuació, peleu la ceba, piqueu-la, peleu els alls, poseu-ho en una paella juntament amb mig bitxo i sofregiu-ho tot junt. Quan agafi color, afegiu-hi els tomàquets de pot, prèviament escorreguts, i deixeu-ho coure a foc lent fins que s'evapori l'aigua. Seguidament, passeu el sofregit per la batedora, torneu-ho a posar al foc durant una hora perquè recuperi el color i quedi una textura com de melmelada.
Per fer l'allioli de codonyat, poseu en un recipient el codonyat, l'all, l'oli, una mica de sal i l'ou i emulsioneu-ho tot amb la batedora.
Finalment, talleu les patofes/nyàmeres si són grosses.
I ja per acabar, poseu les nyàmeres al plat, feu quenelles del sofregit, aneu-les posant al plat, juntament amb l'allioli de codony i rectifiqueu-ho tot de sal i pebre.
A continuació, peleu la ceba, piqueu-la, peleu els alls, poseu-ho en una paella juntament amb mig bitxo i sofregiu-ho tot junt. Quan agafi color, afegiu-hi els tomàquets de pot, prèviament escorreguts, i deixeu-ho coure a foc lent fins que s'evapori l'aigua. Seguidament, passeu el sofregit per la batedora, torneu-ho a posar al foc durant una hora perquè recuperi el color i quedi una textura com de melmelada.
Per fer l'allioli de codonyat, poseu en un recipient el codonyat, l'all, l'oli, una mica de sal i l'ou i emulsioneu-ho tot amb la batedora.
Finalment, talleu les patofes/nyàmeres si són grosses.
I ja per acabar, poseu les nyàmeres al plat, feu quenelles del sofregit, aneu-les posant al plat, juntament amb l'allioli de codony i rectifiqueu-ho tot de sal i pebre.