Niu de verdures amb ou de guatlla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Francesc López
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel Villa Retiro, Xerta (Baix Ebre)
INGREDIENTS
- 4 pastanagues
- 1 tall de carbassa
- 1 nap
- 200 g de bajoques
- 200 g de carbassó
- 8 ous de guatlla
- 400 g de bolets
- 1/2 cullerada de vinagre
- ruca, endívia, endívia morada
- 50 g d'oliva negra
- 50 g d'oliva verda
- 1 tassa d'oli d'oliva
- fulles d'alfàbrega
- cibulet
- tomàquet confitat
- cicerol groc
- pinyons, sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol el tomàquet confitat, el cicerol groc, les olives negres i verdes tallades a trossos, el cibulet picat, els pinyons, la sal, el pebre, l'alfàbrega, el vinagre, l'oli, remeneu-ho tot bé i deixeu-ho macerar a la nevera.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i una mica de sal, bulliu-hi les bajoques, les pastanagues, la carbassa, el nap i el carbassó, tot tallat a tires ben primes.
Quan estiguin cuites, retireu-les i poseu-les a refredar en un cassó amb aigua i gel.
A continuació, en una paella amb oli ben calent salteu els bolets tallats a làmines gruixudes.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint, poseu-hi els ous sense closca i remeneu l'aigua amb una forquilla. Quan estiguin cuits, retireu-los i reserveu-los.
I ja per acabar, feu una base al centre del plat amb les verdures macerades que teníeu a la nevera, a sobre poseu-hi les verdures bullides, i al costat els ous de guatlla i els bolets.
Podeu guarnir el plat amb una mica de ruca, endívia i endívia morada.
Mentrestant, en un cassó amb aigua bullint i una mica de sal, bulliu-hi les bajoques, les pastanagues, la carbassa, el nap i el carbassó, tot tallat a tires ben primes.
Quan estiguin cuites, retireu-les i poseu-les a refredar en un cassó amb aigua i gel.
A continuació, en una paella amb oli ben calent salteu els bolets tallats a làmines gruixudes.
Tot seguit, en un cassó amb aigua bullint, poseu-hi els ous sense closca i remeneu l'aigua amb una forquilla. Quan estiguin cuits, retireu-los i reserveu-los.
I ja per acabar, feu una base al centre del plat amb les verdures macerades que teníeu a la nevera, a sobre poseu-hi les verdures bullides, i al costat els ous de guatlla i els bolets.
Podeu guarnir el plat amb una mica de ruca, endívia i endívia morada.