Navalles Thai

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Albert Raurich
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Dos Palillos, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a les navalles cuites:
  • 4 navalles
  • Per lligar el suc de les navalles:
  • 200 g del suc de navalles
  • 0,4 g de xantana
  • Per a l'escabetx thai:
  • 250 g d'oli de gira-sol
  • 20 g de fulla de llima de quefir
  • 50 g d'all sec
  • 50 g de gingebre fresc
  • 100 g de ceba
  • 50 g de pasta de curry vermell thai
  • Altres:
  • 100 g d'alga fresca fideu (codium)

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb aigua bullint escaldeu les navalles durant uns segons fins que s'obrin.

Després, retireu-les del cassó, traieu-ne la clova i reserveu-les en un platet.

Per fer l'escabetx, poseu en un cassó l'oli de gira-sol, les fulles de llima de quefir, l'all i el gingebre tallat a rodanxes i deixeu-ho infusionar a foc suau durant una estona.

A continuació, coleu l'oli, poseu-lo en un cassó amb la pasta de curri vermell, remeneu-ho bé, afegiu-hi la ceba tallada a la juliana i deixeu-ho sofregir a foc suau.

Tot seguit, poseu en un bol el suc de les navalles i la xantana i tritureu-ho amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu les navalles, poseu-hi el suc amb la xantana a sobre, salseu-ho amb l'escabetx thai i guarniu el plat amb una mica d'alga codium.
Anar al contingut