Mussaca dolça de cireres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerard Solís
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat
INGREDIENTS
- Per a la melmelada d'albergínia:
- 1/2 kg d'albergínia
- 350 g de sucre
- polpa de llimona
- Per al granissat de cireres:
- 500 g de polpa de cireres
- 200 cl de licor de cireres Karesia
- Per a la crema d'arròs amb llet:
- 50 g d'arròs
- 1/2 l de llet
- 1/2 canonet de canyella
- 50 g de sucre
- pela de mitja llimona
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les cireres sense cua ni pinyol en un bol, tritureu-les amb el túrmix, afegiu-hi el licor de Karesia, remeneu-ho bé i poseu-lo al congelador.
Per fer la melmelada d'albergínia, poseu en un cassó l'albergínia tallada a daus, el sucre i la polpa de la llimona i deixeu-ho coure a foc molt suau durant una mitja hora, remenant-ho de tant en tant. Quan ja tingui textura de melmelada, retireu-la del foc i deixeu-la refredar a la nevera.
Per fer la crema d'arròs amb llet, poseu en un cassó la llet, la pela de la llimona, la canyella i el sucre i deixeu-ho coure. Quan la llet bulli, afegiu-hi l'arròs i deixeu-ho coure durant 20 minuts més.
Seguidament, retireu la pela de la llimona i la canyella i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi una crema ben fina.
A continuació, deixeu-la refredar a la nevera.
I ja per acabar, poseu la melmelada a la base d'un got, poseu-hi el granissat de cirera a sobre i cobriu-ho amb la crema d'arròs amb llet.
Per fer la melmelada d'albergínia, poseu en un cassó l'albergínia tallada a daus, el sucre i la polpa de la llimona i deixeu-ho coure a foc molt suau durant una mitja hora, remenant-ho de tant en tant. Quan ja tingui textura de melmelada, retireu-la del foc i deixeu-la refredar a la nevera.
Per fer la crema d'arròs amb llet, poseu en un cassó la llet, la pela de la llimona, la canyella i el sucre i deixeu-ho coure. Quan la llet bulli, afegiu-hi l'arròs i deixeu-ho coure durant 20 minuts més.
Seguidament, retireu la pela de la llimona i la canyella i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi una crema ben fina.
A continuació, deixeu-la refredar a la nevera.
I ja per acabar, poseu la melmelada a la base d'un got, poseu-hi el granissat de cirera a sobre i cobriu-ho amb la crema d'arròs amb llet.