Mussaca dolça de cireres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Gerard Solís
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat

INGREDIENTS

  • Per a la melmelada d'albergínia:
  • 1/2 kg d'albergínia
  • 350 g de sucre
  • polpa de llimona
  • Per al granissat de cireres:
  • 500 g de polpa de cireres
  • 200 cl de licor de cireres Karesia
  • Per a la crema d'arròs amb llet:
  • 50 g d'arròs
  • 1/2 l de llet
  • 1/2 canonet de canyella
  • 50 g de sucre
  • pela de mitja llimona

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les cireres sense cua ni pinyol en un bol, tritureu-les amb el túrmix, afegiu-hi el licor de Karesia, remeneu-ho bé i poseu-lo al congelador.

Per fer la melmelada d'albergínia, poseu en un cassó l'albergínia tallada a daus, el sucre i la polpa de la llimona i deixeu-ho coure a foc molt suau durant una mitja hora, remenant-ho de tant en tant. Quan ja tingui textura de melmelada, retireu-la del foc i deixeu-la refredar a la nevera.

Per fer la crema d'arròs amb llet, poseu en un cassó la llet, la pela de la llimona, la canyella i el sucre i deixeu-ho coure. Quan la llet bulli, afegiu-hi l'arròs i deixeu-ho coure durant 20 minuts més.

Seguidament, retireu la pela de la llimona i la canyella i tritureu-ho amb el túrmix fins que quedi una crema ben fina.

A continuació, deixeu-la refredar a la nevera.

I ja per acabar, poseu la melmelada a la base d'un got, poseu-hi el granissat de cirera a sobre i cobriu-ho amb la crema d'arròs amb llet.
Anar al contingut