Mousse de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sílvia Soto (Digital manager de Terrassa)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
La xocolata és rica en potassi, mineral que participa en la correcta funció muscular i neurològica.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 200 g de cobertura de xocolata 80% de cacau
- 100 ml de llet sencera
- 400 ml de nata líquida 35% MG
- 60 g de sucre blanc
- 3 fulls de gelatina
- 3 rovells d'ou
- Per al servei:
- flocs d'espelta caramellitzats
- gerds deshidratats
PREPARACIÓ
Per començar, guardeu la meitat de la nata líquida a la nevera fins al moment de muntar-la i poseu els fulls de gelatina en remull en un bol amb aigua freda.
A continuació, poseu en un cassó la llet, la meitat de la nata líquida, els rovells i el sucre. Barregeu-ho bé amb les varetes manuals i deixeu que arrenqui el bull a foc mitjà mentre ho remeneu constatment. Seguidament, retireu-ho del foc i afegiu-hi la cobertura de xocolata i els fulls de gelanta mentre ho aneu remenant. Deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
Mentrestant, munteu la nata, que havíeu reservat a la nevera, amb unes varetes elèctriques. Un cop muntada, afegiu-la a la barreja de xocolata que ja serà tèbia i remeneu-ho suaument fins que quedi una mescla homogènia. Després, serviu la mousse en copes i deixeu-les a la nevera fins que quallin, dues hores com a mínim.
I ja per acabar, traieu les copes de la nevera, poseu-hi per sobre els gerds deshidratats i els flocs d'espelta caramellitzats.
A continuació, poseu en un cassó la llet, la meitat de la nata líquida, els rovells i el sucre. Barregeu-ho bé amb les varetes manuals i deixeu que arrenqui el bull a foc mitjà mentre ho remeneu constatment. Seguidament, retireu-ho del foc i afegiu-hi la cobertura de xocolata i els fulls de gelanta mentre ho aneu remenant. Deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
Mentrestant, munteu la nata, que havíeu reservat a la nevera, amb unes varetes elèctriques. Un cop muntada, afegiu-la a la barreja de xocolata que ja serà tèbia i remeneu-ho suaument fins que quedi una mescla homogènia. Després, serviu la mousse en copes i deixeu-les a la nevera fins que quallin, dues hores com a mínim.
I ja per acabar, traieu les copes de la nevera, poseu-hi per sobre els gerds deshidratats i els flocs d'espelta caramellitzats.