Mousse de llimona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sàbat
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sàbat, Sant Cugat del Vallès
INGREDIENTS
- 1 l de nata semimuntada
- 125 g de sucre
- 6 fulls de gelatina
- 1 gotet de llet
- 1 pell de llimona
- 1/4 de l de suc de llimona
- 100 g de clares d'ou
- 60 g de sucre
- 1 pa de pessic Per guarnir:
- groselles
- xocolata
- gelatina d'albercoc
PREPARACIÓ
Per començar, barregeu la nata semimuntada amb sucre. Per cada mig litre de nata, afegiu-hi uns 70 o 80 grams de sucre.
Per fondre les fulles de gelatina, escalfeu una mica de llet en un cassó. Quan estigui tèbia, afegiu-hi les fulles de gelatina i remeneu-ho. Per fer la base de la mousse, poseu les clares d'ou en un bol i munteu-les una mica. Afegiu-hi el sucre a poc a poc, i deixeu-les semimuntades. Després poseu el suc de llimona i la pell de llimona tallada a trossos molt petits en una gerra, barregeu-ho i incorporeu-ho a les clares semimuntades. A continuació, coleu les fulles de gelatina, afegiu-les a les clares i remeneu-ho. Tot seguit, incorporeu les clares a la nata semimuntada i torneu a remenar-ho. Per muntar el plat, ompliu dos motllos amb base circular sense fons amb la mousse de llimona fins a la meitat. Després col·loqueu-hi una làmina de pa de pessic, torneu a omplir el motllo amb la mousse i, finalment, tapeu-lo amb una altra làmina de pa de pessic. Deixeu-los un parell d'hores al congelador. I per acabar, desemmotlleu la mousse de llimona procurant que el pa de pessic quedi al fons. Banyeu-la amb gelatina tèbia d'albercoc, i decoreu-ho amb groselles i una mica de xocolata.
Per fondre les fulles de gelatina, escalfeu una mica de llet en un cassó. Quan estigui tèbia, afegiu-hi les fulles de gelatina i remeneu-ho. Per fer la base de la mousse, poseu les clares d'ou en un bol i munteu-les una mica. Afegiu-hi el sucre a poc a poc, i deixeu-les semimuntades. Després poseu el suc de llimona i la pell de llimona tallada a trossos molt petits en una gerra, barregeu-ho i incorporeu-ho a les clares semimuntades. A continuació, coleu les fulles de gelatina, afegiu-les a les clares i remeneu-ho. Tot seguit, incorporeu les clares a la nata semimuntada i torneu a remenar-ho. Per muntar el plat, ompliu dos motllos amb base circular sense fons amb la mousse de llimona fins a la meitat. Després col·loqueu-hi una làmina de pa de pessic, torneu a omplir el motllo amb la mousse i, finalment, tapeu-lo amb una altra làmina de pa de pessic. Deixeu-los un parell d'hores al congelador. I per acabar, desemmotlleu la mousse de llimona procurant que el pa de pessic quedi al fons. Banyeu-la amb gelatina tèbia d'albercoc, i decoreu-ho amb groselles i una mica de xocolata.