Mousse de iogurt amb móres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pastelería Torres
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Pastelería Torres, Sta. Coloma de Gramanet
INGREDIENTS
- Per a la merenga:
- 250 g de sucre
- 60 g d'aigua
- 4 clares d'ou
- 30 g de sucre Per a la mousse:
- 200 g de merenga
- 200 g de iogurt
- 400 g de nata semimuntada sense sucre
- 10 g de gelatina en fulls
- 1 grapat de móres Per al coulis de gerds:
- 200 g de polpa de gerds
- 40 g de sucre
PREPARACIÓ
Per fer la merenga italiana, munteu les clares amb sucre i quan estiguin a punt de neu, afegiu-hi l'almívar i barregeu-ho.
A continuació, poseu en un bol les fulles de gelatina remullades i assecades, incorporeu-hi part del iogurt amb el seu suc i foneu-ho al microones. Tot seguit, folreu el motllo cilíndric amb paper siliconat i col·loqueu-hi unes móres al fons. Per fer la mousse, poseu en un bol la meitat de la merenga italiana, la gelatina fosa amb iogurt, la resta del iogurt i la nata i barregeu-ho. Poseu la mousse a la màniga pastissera i ompliu el motlle i aplaneu la superfície amb una paletina. Després, ompliu una màniga pastissera amb la merenga italiana i decoreu la mousse. Deixeu-la reposar 4 hores al congelador. Finalment, desemmotlleu la mousse, cremeu la merenga italiana amb un bufador i decoreu-ho amb un cordó de coulis de gerds.
A continuació, poseu en un bol les fulles de gelatina remullades i assecades, incorporeu-hi part del iogurt amb el seu suc i foneu-ho al microones. Tot seguit, folreu el motllo cilíndric amb paper siliconat i col·loqueu-hi unes móres al fons. Per fer la mousse, poseu en un bol la meitat de la merenga italiana, la gelatina fosa amb iogurt, la resta del iogurt i la nata i barregeu-ho. Poseu la mousse a la màniga pastissera i ompliu el motlle i aplaneu la superfície amb una paletina. Després, ompliu una màniga pastissera amb la merenga italiana i decoreu la mousse. Deixeu-la reposar 4 hores al congelador. Finalment, desemmotlleu la mousse, cremeu la merenga italiana amb un bufador i decoreu-ho amb un cordó de coulis de gerds.