Mostillo del Priorat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Maria Bartolomé
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda La Figuera, La Figuera
INGREDIENTS
- 1 l de most
- pell de taronja
- 10 g de celiandre
- 10 g de matafaluga
- 45 g de farina
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el most en un cassó.
Afegiu-hi el celiandre, la matafaluga i un tros de pell de taronja. Remeneu-ho i deixeu-ho reduir fins a la meitat. A continuació, coleu-ho i deixeu-ho refredar. Després poseu-ne una mica en un pot, afegiu-hi una cullerada de farina i tritureu-ho. Tot seguit, incorporeu-ho al cassó amb la resta del most i deixeu-ho bullir de 8 a 10 minuts mentre ho aneu remenant. Quan retireu el mostillo del foc, deixeu-lo refredar. Heu de tenir en compte que és més bo si el deixeu reposar uns dies. Per emplatar, podeu acompanyar el mostillo amb carquinyolis i una mica de pell de taronja confitada.
Afegiu-hi el celiandre, la matafaluga i un tros de pell de taronja. Remeneu-ho i deixeu-ho reduir fins a la meitat. A continuació, coleu-ho i deixeu-ho refredar. Després poseu-ne una mica en un pot, afegiu-hi una cullerada de farina i tritureu-ho. Tot seguit, incorporeu-ho al cassó amb la resta del most i deixeu-ho bullir de 8 a 10 minuts mentre ho aneu remenant. Quan retireu el mostillo del foc, deixeu-lo refredar. Heu de tenir en compte que és més bo si el deixeu reposar uns dies. Per emplatar, podeu acompanyar el mostillo amb carquinyolis i una mica de pell de taronja confitada.