Mostillo del Priorat

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Maria Bartolomé
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda La Figuera, La Figuera

INGREDIENTS

  • 1 l de most
  • pell de taronja
  • 10 g de celiandre
  • 10 g de matafaluga
  • 45 g de farina

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el most en un cassó.
Afegiu-hi el celiandre, la matafaluga i un tros de pell de taronja. Remeneu-ho i deixeu-ho reduir fins a la meitat. A continuació, coleu-ho i deixeu-ho refredar. Després poseu-ne una mica en un pot, afegiu-hi una cullerada de farina i tritureu-ho. Tot seguit, incorporeu-ho al cassó amb la resta del most i deixeu-ho bullir de 8 a 10 minuts mentre ho aneu remenant. Quan retireu el mostillo del foc, deixeu-lo refredar. Heu de tenir en compte que és més bo si el deixeu reposar uns dies. Per emplatar, podeu acompanyar el mostillo amb carquinyolis i una mica de pell de taronja confitada.
Anar al contingut