Mosaic de tomàquet confitat i formatge
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manuel Campos
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El tovalló verd, Sant Pere de Ribes
INGREDIENTS
- 1 kg 1/2 de tomàquet madur
- 300 g de formatge fresc
- 1 cullerada sopera d'herbes provençals
- orenga
- oli d'oliva verge
- sal
- pebre Per a la guarnició:
- enciam
- vinagre de Xerès
- vinagre de Mòdena
PREPARACIÓ
Per començar, peleu els tomàquets que prèviament haureu escaldat.
Talleu-los a quarts i buideu-los de llavors. Tot seguit, bulliu aigua en un cassó i afegiu-hi les herbes provençals, una mica d'oli, sal, pebre i els tomàquets. Deixeu-ho escalivar tapat durant dues hores. A continuació, emplateu el tomàquet intercalant-hi unes làmines de formatge fresc. Després, col·loqueu-hi els enciams al cantó i amaniu-los amb una mica d'oli de confitar els tomàquets, sal, vinagre de Xerès i vinagre de Mòdena. Podeu decorar el plat amb una mica de cibulet.
Talleu-los a quarts i buideu-los de llavors. Tot seguit, bulliu aigua en un cassó i afegiu-hi les herbes provençals, una mica d'oli, sal, pebre i els tomàquets. Deixeu-ho escalivar tapat durant dues hores. A continuació, emplateu el tomàquet intercalant-hi unes làmines de formatge fresc. Després, col·loqueu-hi els enciams al cantó i amaniu-los amb una mica d'oli de confitar els tomàquets, sal, vinagre de Xerès i vinagre de Mòdena. Podeu decorar el plat amb una mica de cibulet.