Mosaic de rogers de roca i fetge d'ànec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Muniesa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Montseny, Breda (Girona)
- Informació nutricional -Obre
Aquesta elaboració és especialment rica en àcids grassos monoinsaturats, molt interessants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 rogers de 250 g
- 250 g de fetge d'ànec
- 24 fulles d'herba dels canonges
- sal i pebre
- oli d'oliva
- Per a la bullabessa:
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 tija d'api
- fonoll fresc
- 1 tomàquet madur
- 3 grans d'all
- pebre negre en gra
- farigola
- llorer
- mantega
- 1/4 de l de vi blanc
- cloves de marisc
- 2 l de fumet
- unes gotes de llimona
- uns brins de safrà
PREPARACIÓ
Per fer la bullabessa, poseu en un cassó amb oli la ceba, la pastanaga, l'api i l'all, tot picat, el llorer, la farigola, el pebre negre, el fonoll i la mantega, remeneu-ho bé, afegiu-hi el tomàquet tallat a daus i deixeu-ho sofregir. Quan estigui tot ben dauradet, poseu-hi les cloves de marisc i el vi blanc i deixeu-ho coure un parell de minuts més.
Seguidament, cobriu-ho tot amb el fumet de marisc i deixeu-ho coure durant mitja hora. Després, coleu-ho, poseu-ho en un cassó amb el suc de llimona i el safrà i deixeu-ho reduir una estona més.
A continuació, en una paella amb oli salteu els filets de roger ja salpebrats. Tot seguit, talleu el fetge d'ànec a daus i emboliqueu-los amb les herbes de canonges.
I ja per acabar, emplateu els dauets de fetge i els filets de roger i salseu-ho tot amb la bullabessa.
Seguidament, cobriu-ho tot amb el fumet de marisc i deixeu-ho coure durant mitja hora. Després, coleu-ho, poseu-ho en un cassó amb el suc de llimona i el safrà i deixeu-ho reduir una estona més.
A continuació, en una paella amb oli salteu els filets de roger ja salpebrats. Tot seguit, talleu el fetge d'ànec a daus i emboliqueu-los amb les herbes de canonges.
I ja per acabar, emplateu els dauets de fetge i els filets de roger i salseu-ho tot amb la bullabessa.