Mosaic de fruites
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pere Massana
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Massana, Girona
INGREDIENTS
- 1 mango
- 1 poma
- 1 pera
- 1 pinya
- 150 g de maduixes
- 100 g de maduixots
- 100 g de móres negres
- 100 g d'aranyons
- 50 g de gerds
- 5 fulls de gelatina
- 250 g de sucre
- 1 l d'aigua
- menta fresca
- 1/2 l de llet
- concentrat d'ametlla
PREPARACIÓ
Per començar, bulliu aigua en una olla, afegiu-hi el sucre i remeneu-ho.
Després, incorporeu-hi el mango, la poma, la pera i la pinya. A continuació, escalfeu llet en un cassó sense que arribi a bullir. Afegiu-hi el concentrat d'ametlla, i aneu-ho remenant perquè es vagi desfent. Tot seguit, escalfeu l'almívar de bullir les fruites en un cassó i afegiu-hi les fulles de gelatina remullades. Aneu-ho remenant. Mentrestant, folreu un motllo amb paper film, poseu-hi una mica d'almívar, afegiu-hi les fruites bullides i les crues, l'almívar, i deixeu-ho a la nevera uns 15 minuts. Després, poseu-hi la resta de l'almívar i deixeu-ho reposar 12 hores a la nevera. I ja per acabar, desemmotlleu el mosaic de fruites. Feu un tall gruixut i emplateu-lo sobre una base de llet d'ametlla
Després, incorporeu-hi el mango, la poma, la pera i la pinya. A continuació, escalfeu llet en un cassó sense que arribi a bullir. Afegiu-hi el concentrat d'ametlla, i aneu-ho remenant perquè es vagi desfent. Tot seguit, escalfeu l'almívar de bullir les fruites en un cassó i afegiu-hi les fulles de gelatina remullades. Aneu-ho remenant. Mentrestant, folreu un motllo amb paper film, poseu-hi una mica d'almívar, afegiu-hi les fruites bullides i les crues, l'almívar, i deixeu-ho a la nevera uns 15 minuts. Després, poseu-hi la resta de l'almívar i deixeu-ho reposar 12 hores a la nevera. I ja per acabar, desemmotlleu el mosaic de fruites. Feu un tall gruixut i emplateu-lo sobre una base de llet d'ametlla