Morro de bacallà, sobrassada i cabell d'àngel
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep M. Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Follia, Sant Joan Despí
- Informació nutricional -Obre
El bacallà és ric en vitamines B, importants per la formació de glòbuls vermells i per un correcte funcionament del sistema nerviós.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 morros de bacallà de 200 g dessalats
- 1 tros de sobrassada picant
- 250 g de cabell d'àngel de pastisseria
- 4 ensaïmades petites sense sucre o massa d'ensaïmada crua
- 1/2 l d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, desenrotlleu la massa de l'ensaïmada, feu-ne bastonets, poseu-los en una safata i deixeu-los fermentar tota la nit dins el forn amb el foc apagat.
Després, deixeu-los coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
A continuació, en un cassó amb oli d'oliva confiteu el morro de bacallà durant 10 minuts a foc molt suau.
Mentrestant, poseu el cabell d'àngel en una planxa i deixeu-lo caramel·litzar fins que quedi dauradet.
Tot seguit, poseu en un cassó una mica de l'oli de confitar el bacallà i la sobrassada sense pell i barregeu-ho bé fins que quedi ben desfeta.
I ja per acabar, emplateu el morro de bacallà, poseu-hi la sobrassada desfeta amb oli per sobre, el cabell d'àngel al costat i guarniu el plat amb un bastonet d'ensaïmada.
Després, deixeu-los coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.
A continuació, en un cassó amb oli d'oliva confiteu el morro de bacallà durant 10 minuts a foc molt suau.
Mentrestant, poseu el cabell d'àngel en una planxa i deixeu-lo caramel·litzar fins que quedi dauradet.
Tot seguit, poseu en un cassó una mica de l'oli de confitar el bacallà i la sobrassada sense pell i barregeu-ho bé fins que quedi ben desfeta.
I ja per acabar, emplateu el morro de bacallà, poseu-hi la sobrassada desfeta amb oli per sobre, el cabell d'àngel al costat i guarniu el plat amb un bastonet d'ensaïmada.