Mongetes vermelles amb llagostins

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Tall de conill, Capellades

INGREDIENTS

  • 400 g de mongetes vermelles
  • 500 g de llagostins de platja
  • 1 ceba grossa
  • un polsim de sucre
  • un rajolí de whisky
  • oli d'oliva
  • sal i pebre Per a la picada:
  • safrà
  • all i julivert
  • ametlles torrades
  • canyella

PREPARACIÓ

Per coure les mongetes, cal que el dia abans de fer el plat les deixeu en remull amb una mica de carbonat, i el dia de l'elaboració, cal que les bulliu durant una hora i mitja.
Per començar, talleu la ceba a làmines i confiteu-la. Per confitar-la, l'heu de fregir amb una mica de sal i sucre, a foc molt lent i durant un parell d'hores. Un cop confitada la ceba, salteu-hi les mongetes vermelles. Mentrestant, i en una altra paella, salteu primer els caps dels llagostins, i després, les cues, prèviament salpebrades. A continuació, flamegeu-ho amb el whisky. Quan l'alcohol ja hagi reduït, traieu els caps de la paella i reserveu-los per a la decoració del plat. Tot seguit, afegiu-hi les mongetes i deixeu-ho coure a foc ben lent. A part, feu una picada amb una mica de sal, safrà torrat, un all, julivert, una mica de canyella mòlta i ametlles. Deixateu-la amb aigua, tireu-la a la paella, deixeu-ho tot al foc durant un minut, i ja podeu servir el plat, decorat amb els caps dels llagostins.
Anar al contingut