Mongetes vermelles amb llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tall de conill, Capellades
INGREDIENTS
- 400 g de mongetes vermelles
- 500 g de llagostins de platja
- 1 ceba grossa
- un polsim de sucre
- un rajolí de whisky
- oli d'oliva
- sal i pebre Per a la picada:
- safrà
- all i julivert
- ametlles torrades
- canyella
PREPARACIÓ
Per coure les mongetes, cal que el dia abans de fer el plat les deixeu en remull amb una mica de carbonat, i el dia de l'elaboració, cal que les bulliu durant una hora i mitja.
Per començar, talleu la ceba a làmines i confiteu-la. Per confitar-la, l'heu de fregir amb una mica de sal i sucre, a foc molt lent i durant un parell d'hores. Un cop confitada la ceba, salteu-hi les mongetes vermelles. Mentrestant, i en una altra paella, salteu primer els caps dels llagostins, i després, les cues, prèviament salpebrades. A continuació, flamegeu-ho amb el whisky. Quan l'alcohol ja hagi reduït, traieu els caps de la paella i reserveu-los per a la decoració del plat. Tot seguit, afegiu-hi les mongetes i deixeu-ho coure a foc ben lent. A part, feu una picada amb una mica de sal, safrà torrat, un all, julivert, una mica de canyella mòlta i ametlles. Deixateu-la amb aigua, tireu-la a la paella, deixeu-ho tot al foc durant un minut, i ja podeu servir el plat, decorat amb els caps dels llagostins.
Per començar, talleu la ceba a làmines i confiteu-la. Per confitar-la, l'heu de fregir amb una mica de sal i sucre, a foc molt lent i durant un parell d'hores. Un cop confitada la ceba, salteu-hi les mongetes vermelles. Mentrestant, i en una altra paella, salteu primer els caps dels llagostins, i després, les cues, prèviament salpebrades. A continuació, flamegeu-ho amb el whisky. Quan l'alcohol ja hagi reduït, traieu els caps de la paella i reserveu-los per a la decoració del plat. Tot seguit, afegiu-hi les mongetes i deixeu-ho coure a foc ben lent. A part, feu una picada amb una mica de sal, safrà torrat, un all, julivert, una mica de canyella mòlta i ametlles. Deixateu-la amb aigua, tireu-la a la paella, deixeu-ho tot al foc durant un minut, i ja podeu servir el plat, decorat amb els caps dels llagostins.