Mongetes de Santa Pau amb lletons de xai
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Talaia mar
INGREDIENTS
- 300 g de mongetes de Santa Pau
- 6 grans d'all
- un manat de julivert
- 600 g de lletons de xai
- 100 g de farina
- 200 g de formatge parmesà
- 1/2 l d'oli de gira-sol
- 1/4 de l d'oli d'oliva
- oli d'estragó (mig manat d'estragó per fer l'oli)
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Abans de fer el plat, s'han de dessagnar els lletons de xai, i per fer-ho, heu de posar-los amb aigua i gel, i canviar l'aigua 3 o 4 vegades, fins que hagin tret tota la sang.
En primer lloc, i en una paella amb un raig d'oli d'oliva, salteu l'all trinxat, després el julivert, també trinxat, i finalment, les mongetes de Santa Pau. A continuació, enfarineu els lletons, espolseu-los i fregiu-los en un cassó amb oli de gira-sol calent. Un cop cuits, traieu-los del foc, poseu-los al damunt de paper absorbent i salpebreu-los. Per fer el cuixent de parmesà, feu una capa de formatge parmesà ratllat en una paella, i quan el formatge s'hagi enrossit una mica, traieu-lo del foc amb l'ajuda d'una cullera petita, i deixeu-lo refredar. Per muntar el plat, feu una base amb les mongetes, poseu-hi al damunt els lletons, i cobriu-ho tot amb el cruixent de parmesà. I ja per acabar, feu-hi un cordó d'oli d'estragó al voltant.
En primer lloc, i en una paella amb un raig d'oli d'oliva, salteu l'all trinxat, després el julivert, també trinxat, i finalment, les mongetes de Santa Pau. A continuació, enfarineu els lletons, espolseu-los i fregiu-los en un cassó amb oli de gira-sol calent. Un cop cuits, traieu-los del foc, poseu-los al damunt de paper absorbent i salpebreu-los. Per fer el cuixent de parmesà, feu una capa de formatge parmesà ratllat en una paella, i quan el formatge s'hagi enrossit una mica, traieu-lo del foc amb l'ajuda d'una cullera petita, i deixeu-lo refredar. Per muntar el plat, feu una base amb les mongetes, poseu-hi al damunt els lletons, i cobriu-ho tot amb el cruixent de parmesà. I ja per acabar, feu-hi un cordó d'oli d'estragó al voltant.