Mongetes amb morro i orella de porc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Eduard Azuaza
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Les voltes de San Sebastià, Moià

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 careta de porc
  • 300 g de mongetes del ganxet
  • aigua amb gas
  • 3 tomàquets
  • 2 cebes de Figueres
  • 2 alls, julivert
  • oli, sal i pebre en gra

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a bullir la careta en una olla amb aigua, sal i pebre, durant 3 hores. Quan estigui cuita, escorreu-la i reserveu el brou per a un altre plat.

A continuació, poseu les mongetes en remull tota la nit amb aigua amb gas. Al matí, escorreu-les, poseu-les en una olla amb aigua freda i deixeu-les coure a foc molt i molt lent durant dues hores. Gairebé no han de fer xup-xup perquè no perdin la pell.

Tot seguit, sofregiu la ceba picada en una paella, amb una mica d'oli. Quan estigui ben daurada, afegiu-hi els alls laminats i la careta de porc tallada a daus i deixeu-ho coure fins que quedi tot ben rostit. Després, afegiu-hi el tomàquet ratllat, deixeu-ho coure durant 10, 15 minuts, poseu-hi les mongetes i deixeu-ho coure 10 minuts més. Finalment, afegiu-hi el julivert picat, rectifiqueu-ho de sal i pebre i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, ja podeu emplatar les mongetes amb la careta.
Anar al contingut