Mongetes amb infusió d'arengada i verat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Vilà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Alkimia, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 verats
- 1 gotet d'oli
- 1 gra d'all
- 6 grans de pebre
- farigola
- 1/4 de ceba de Figueres
- porradell
- grans de raïm
- 500 g de mongetes
- Per a la infusió d'arengada:
- 6 arengades
- 1 ceba
- oli d'oliva
- 3 grans d'all
- julivert
- aigua
- 1/2 fulla de llorer
PREPARACIÓ
Estofeu la ceba i el porro picats en una cassola amb oli.
Quan ja estiguin ben cuits, afegiu-hi les arengades dessalades i tallades, el julivert i l'aigua, i deixeu-ho coure durant una hora a foc baix. Després, coleu el brou.
Mentrestant, poseu en un cassó l'oli, l'all, el pebre, la farigola i el llorer, i deixeu que agafi una temperatura d'uns 50 o 60 graus. Després, aparteu el cassó del foc, afegiu-hi els lloms de verat i deixeu-los reposar durant 10 minuts dins de l'oli.
I ja per acabar, emplateu les mongetes que ja haureu bullit i poseu-hi a sobre els verats confitats. Aboqueu el brou al voltant del plat i ja podreu guarnir-ho amb una mica de porradell picat i uns grans de raïm negre.
Quan ja estiguin ben cuits, afegiu-hi les arengades dessalades i tallades, el julivert i l'aigua, i deixeu-ho coure durant una hora a foc baix. Després, coleu el brou.
Mentrestant, poseu en un cassó l'oli, l'all, el pebre, la farigola i el llorer, i deixeu que agafi una temperatura d'uns 50 o 60 graus. Després, aparteu el cassó del foc, afegiu-hi els lloms de verat i deixeu-los reposar durant 10 minuts dins de l'oli.
I ja per acabar, emplateu les mongetes que ja haureu bullit i poseu-hi a sobre els verats confitats. Aboqueu el brou al voltant del plat i ja podreu guarnir-ho amb una mica de porradell picat i uns grans de raïm negre.