Mongeta del ganxet tendra, bacallà i ou de guatlla

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Pellicer
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Fabes, Sant Celoni
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les mongetes seques són riques en magnesi, un mineral que intervé en la relaxació muscularAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g mongeta del ganxet bullida
  • 1/2 l del caldo de les mongetes
  • julivert picat
  • sal i pebre
  • 70 g d'oli d'oliva
  • Per a la cocció dels ous:
  • 8 ous de guatlla
  • un raig de vinagre
  • Per a la croqueta de bacallà:
  • 100 g de bacallà esqueixat dessalat
  • 100 g d'oli d'oliva verge
  • 1 all
  • 1 ou
  • farina de galeta
  • farina blanca

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el caldo de les mongetes en un cassó i deixeu-lo reduir durant uns 25 minuts. Seguidament, afegiu-hi l'oli d'oliva, remeneu-ho bé amb el batedor, poseu-hi també les mongetes, la sal i el pebre i deixeu-ho coure a foc suau.

Mentrestant, poseu els ous, sense closca, en un bol, afegiu-hi un raig de vinagre, remeneu el bol i aboqueu-ho tot en un cassó amb aigua bullint. Quan torni a arrencar el bull, deixeu-ho coure 3 minuts més i refredeu els ous en un bol amb aigua i gel.

Per fer les croquetes, fregiu l'all laminat en un cassó amb oli abundant. Quan estigui dauradet, abaixeu el foc, poseu-hi el bacallà, remeneu-ho bé, tritureu-ho amb el túrmix, poseu la barreja en motlles de silicona, amb forma de mitja esfera i poseu-ho al congelador. Quan estigui ben congelat, desemmotlleu les mitges esferes, ajunteu-ne dues meitats fent esferes completes, passeu-les per farina, per ou batut i per farina de galeta i torneu-les a congelar. Finalment, agafeu les croquetes i fregiu-les en un cassó amb oli abundant i ben calent fins que estiguin dauradetes.

I ja per acabar, emplateu les mongetes amb el suc de la seva cocció i poseu-hi a sobre una mica de julivert picat, els ous de guatlla i les croquetes.
Anar al contingut