Mona de Pasqua

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Armand Garcia
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Boguñà

INGREDIENTS

  • PER AL PAS DE PESSIC

    4 ous

    150 gr de sucre

    150 gr de farina

    20 gr de farina d'ametlla

    5 g de llevat

    2 clares muntades

    50 g de sucre

     

    PER A LA TRUFA DE GUARNICIÓ

    125 gr de nata líquida

    30 gr de sucre

    250 gr de xocolata de cobertura negra

     

    PER A LA COBERTURA

    250 gr de xocolata de cobertura negra

    125 gr de mantega

     

    PER FARCIR

    300 gr de melmelada de préssec

PREPARACIÓ

  1. En primer lloc, i per fer el pa de pessic, munteu els 4 ous i els 150 g de sucre en un bol i amb l'ajuda d'un batedor.
  2. A part, barregeu la farina i el llevat, poseu-los en un colador i deixeu-los caure de mica en mica sobre la mescla d'ous i sucre. D'aquesta manera evitareu que es facin grumolls. Barregeu-ho bé amb una espàtula i aneu-hi incorporant la farina d'ametlla sense deixar de remenar.
  3. En un altre bol, munteu les clares a punt de neu, i quan estiguin a mig muntar, afegiu-hi 50 g de sucre. Tot seguit, barregeu les clares amb la mescla de farina i ous, i ompliu un motlle prèviament untat amb mantega i enfarinat. Coeu el pa de pessic al forn a 180 graus durant uns 40 o 45 minuts.
  4. Passat aquest temps, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo. A continuació, desfeu la cobertura de xocolata al bany maria. Mentrestant, talleu el pa de pessic per la meitat i farciu-lo amb la melmelada de préssec. Quan la cobertura de xocolata estigui desfeta, poseu-hi la mantega i aneu-ho remenant fins que es fongui. I un cop tingueu la cobertura a punt, feu-la servir per cobrir el pa de pessic, que haureu de deixar refredar una estona.
  5. Per decorar la mona, podeu recórrer als ous de Pasqua, que haureu de fixar sobre la superfície del pastís amb trufa. Per fer la trufa, poseu 125 cl de nata líquida a bullir. Quan bulli, afegiu-hi 30 g de sucre i 250 g de xocolata de cobertura negra. Remeneu-ho i manteniu-ho al foc fins que la xocolata es fongui. Un cop feta la trufa, deixeu-la refredar.
  6. I finalment, també podeu guarnir la mona amb els típics elements decoratius que es fan servir en aquesta mena de pastissos: pollets, plomes, etc.
Anar al contingut