Molls farcits de verdures amb pernil

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Maria Martín
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Nou-Cents
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    El moll és un peix semigràs, ric en iode, mineral imprescindible per al bon funcionament de la glàndula tiroides, així com per al bon desenvolupament del fetus durant la gestació.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 8 molls mitjans
  • 350 g de verdures de temporada (pastanaga, porro, espinacs, carbassa)
  • 4 llesques de pernil serrà
  • 1 cl d'oli d'oliva verge
  • sal
  • 4 c/s d'aigua de mar
  • 50 g d'algues (enciam de mar) en sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les algues en remull en aigua durant 30 minuts per dessalar-les.

Seguidament, coleu-les, agafeu-ne 4 trossos de la mida d'un peix, eixugueu-les, estireu-les bé, pinteu-les amb oli i poseu-les al forn, entre dues plaques de silicona o de paper de forn, durant 70 minuts a 80 graus.

Mentrestant, piqueu la resta de les algues dessalades i reserveu-les.

A continuació, talleu totes les verdures en juliana, poseu-les en una paella amb una mica d'oli i sal i feu-les suar durant 5 minuts.

Tot seguit, desespineu el peix, talleu-lo en filets i marqueu-los en una paella amb una mica d'oli, per la part de la carn, durant uns segons. Després, poseu uns quants filets en una placa de forn, farciu-los amb les verdures, cobriu-los amb els altres filets, col·loqueu-hi un tall de pernil al damunt i les algues picades, afegiu-hi l'aigua de mar al voltant, i deixeu-ho coure al forn, prèviament preescalfat, durant 3 o 4 minuts a 170 graus.

I ja per acabar, emplateu dos filets capicuats, salseu-los amb el suc de la cocció i guarniu el plat amb les algues assecades al forn.
 
Anar al contingut