Molls amb taronja i pebre
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
INGREDIENTS
- 1 kg de molls
- 1 cullerada de sucre
- 2 cullerades de vinagre
- 1 gotet de suc de taronja
- 1 gotet d'oli d'oliva
- pebre negre en gra
- clau d'espècie, safrà i sal Per a l'amanida:
- 100 g de puntes d'espàrrecs
- 1 fulla de roure
- cerfull
- 1 taronja
PREPARACIÓ
Per preparar la salsa, poseu en una cassola una mica de sucre i aigua per fer un caramel.
Quan estigui fet, afegiu-hi el vinagre per dissoldre-ho una mica, el suc de taronja, el clau, el pebre i el safrà, i deixeu-ho reduir. Un cop reduït retireu-ho del foc, i quan s'hagi refredat, poseu-hi oli i remeneu-ho. D'altra banda, talleu els espàrrecs a làmines ben finetes i escaldeu-los amb aigua salada. Uns minuts després, traieu-los i refredeu-los amb aigua i gel. Per fer l'amanida, peleu una taronja i talleu-la a grills. En un bol poseu-hi l'enciam tallat, els espàrrecs i els grills de la taronja. I pel damunt tireu-hi la salsa que heu preparat. Finalment, salpebreu els molls i fregiu-los en una paella amb l'oli ben calent. Quan estiguin ben daurats, ja ho tindreu tot a punt per muntar el plat.
Quan estigui fet, afegiu-hi el vinagre per dissoldre-ho una mica, el suc de taronja, el clau, el pebre i el safrà, i deixeu-ho reduir. Un cop reduït retireu-ho del foc, i quan s'hagi refredat, poseu-hi oli i remeneu-ho. D'altra banda, talleu els espàrrecs a làmines ben finetes i escaldeu-los amb aigua salada. Uns minuts després, traieu-los i refredeu-los amb aigua i gel. Per fer l'amanida, peleu una taronja i talleu-la a grills. En un bol poseu-hi l'enciam tallat, els espàrrecs i els grills de la taronja. I pel damunt tireu-hi la salsa que heu preparat. Finalment, salpebreu els molls i fregiu-los en una paella amb l'oli ben calent. Quan estiguin ben daurats, ja ho tindreu tot a punt per muntar el plat.