Molls amb escabetx de maduixot
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Franco
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Saüc, Barcelona
INGREDIENTS
- 2 molls de 500 g
- 1 albergínia
- 2 tomàquets Raff
- 10 fulles d'alfàbrega
- 00 g de maduixots
- l d'oli d'oliva
- amanides variades
- sal i pebre
- Per a l'escabetx:
- 150 g de maduixots
- 150 g de vinagre de Cabernet Sauvignon
- 4 escalunyes
- 1 got d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó el tomàquet sencer, les fulles d'alfàbrega, la sal i el pebre, cobriu-ho tot amb l'oli i deixeu-ho coure al forn durant una hora a 100 graus.
Quan estigui cuit, retireu el tomàquet, deixeu-lo refredar, talleu-lo per la meitat, traieu-ne les llavors i farciu-los amb els maduixots tallats a trossets molt petits.
Per fer l'escabetx, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi el vinagre, remeneu-ho bé i poseu-hi els maduixots, que haureu triturat amb el túrmix, i l'oli d'oliva. Remeneu-ho tot bé, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
A continuació, poseu l'albergínia en una safata, unteu-la amb oli, salpebreu-la i deixeu-la coure al forn durant una mitja hora a 170 graus. Quan estigui cuita, peleu-la i tritureu-la amb el túrmix.
Tot seguit, en una paella sense oli, salteu els molls salpebrats i untats amb oli.
Finalment, poseu els molls en una safata, cobriu-los amb l'escabetx i deixeu-los reposar un parell d'hores fora de la nevera.
I ja per acabar, emplateu el tomàquet, poseu-hi el moll a sobre i al costat l'albergínia triturada.
Quan estigui cuit, retireu el tomàquet, deixeu-lo refredar, talleu-lo per la meitat, traieu-ne les llavors i farciu-los amb els maduixots tallats a trossets molt petits.
Per fer l'escabetx, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya picada. Quan estigui rossa, afegiu-hi el vinagre, remeneu-ho bé i poseu-hi els maduixots, que haureu triturat amb el túrmix, i l'oli d'oliva. Remeneu-ho tot bé, retireu-ho del foc i reserveu-ho.
A continuació, poseu l'albergínia en una safata, unteu-la amb oli, salpebreu-la i deixeu-la coure al forn durant una mitja hora a 170 graus. Quan estigui cuita, peleu-la i tritureu-la amb el túrmix.
Tot seguit, en una paella sense oli, salteu els molls salpebrats i untats amb oli.
Finalment, poseu els molls en una safata, cobriu-los amb l'escabetx i deixeu-los reposar un parell d'hores fora de la nevera.
I ja per acabar, emplateu el tomàquet, poseu-hi el moll a sobre i al costat l'albergínia triturada.