Minestra freda de verdures amb romesco
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- Panotxa petita i tendra de blat de moro
- Tirabecs
- Mongeta tendra
- Flor de carbassó
- Carbassonets
- Ceba tendra
- Herbes, germinats i flors
- Pastanagues petites
- Sal gruixuda
- Oli verge d'oliva
- Vinagre balsàmic
- 6 tomàquets
- 2 cabeces d'alls
- 5 nyores
- 10 avellanes
- 15 ametlles
- Oli verge d'oliva
- Sal
- Vinagre
PREPARACIÓ
1. Primer de tot fem el romesco, rostim al forn els tomàquets i els alls; mentrestant, escaldem les nyores, en traiem la polpa i l'afegim juntament amb la del tomàquet i els alls en un pot; afegim les ametlles i les avellanes ja torrades juntament amb l'oli, la sal i el vinagre, passem la salsa per la batedora i la deixem reposar.
2. Les verdures les bullim totes per separat amb aigua abundant i sal, i les refredem amb aigua i gel.
3. Muntem l'amanida en un bol, posant-hi la barreja de verdures, herbes, germinats i flors, i ho amanim amb l'oli, el vinagre, la sal i un cordó de romesco.
2. Les verdures les bullim totes per separat amb aigua abundant i sal, i les refredem amb aigua i gel.
3. Muntem l'amanida en un bol, posant-hi la barreja de verdures, herbes, germinats i flors, i ho amanim amb l'oli, el vinagre, la sal i un cordó de romesco.