Minestra de fruita, verdura i herbes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cal Ros
INGREDIENTS
- Per a fer el xarop:
- 1 l d'aigua
- 160 g de sucre
- 5 fulls de gelatina
- 1 pela de llimona
- 1 branca de vainilla Per a la minestra:
- 1 magrana
- 1 pinya
- mandarina
- 1 pastanaga
- 1 carbassó
- api
- julivert
- farigola
- eucaliptus
PREPARACIÓ
Comenceu aquestes postres fent el xarop: primer poseu-hi l'aigua, el sucre, la pell de llimona per aromatitzar i les branques de vainilla.
Deixeu-ho coure 10 minuts i després afegiu-hi els fulls de gelatina perquè se'ns lligui una mica, remeneu-ho i reserveu-ho. D'altra banda, escaldeu durant mig minut les verdures tallades ben petites amb aigua i sal, poseu-hi primer la pastanaga, l'api i finalment el carbassó. Escorreu-les i poseu-les en un bol amb aigua i gel perquè es refredin, mantinguin el color i es talli la cocció. En acabat, poseu-les en un altre bol amb les herbes aromàtiques i la fruita (la pinya, la magrana i la mandarina). Barregeu-ho bé i tireu-hi el xarop i acabeu-ho de mesclar. Presenteu aquestes postres en una copa o bé en un plat soper o de postre, poseu-ho a la nevera unes 3 hores, i abans de servir-ho, doneu-li el toc final posant-hi al damunt una bola de gelat de llimona.
Deixeu-ho coure 10 minuts i després afegiu-hi els fulls de gelatina perquè se'ns lligui una mica, remeneu-ho i reserveu-ho. D'altra banda, escaldeu durant mig minut les verdures tallades ben petites amb aigua i sal, poseu-hi primer la pastanaga, l'api i finalment el carbassó. Escorreu-les i poseu-les en un bol amb aigua i gel perquè es refredin, mantinguin el color i es talli la cocció. En acabat, poseu-les en un altre bol amb les herbes aromàtiques i la fruita (la pinya, la magrana i la mandarina). Barregeu-ho bé i tireu-hi el xarop i acabeu-ho de mesclar. Presenteu aquestes postres en una copa o bé en un plat soper o de postre, poseu-ho a la nevera unes 3 hores, i abans de servir-ho, doneu-li el toc final posant-hi al damunt una bola de gelat de llimona.