Milfulls de llobarro amb salsa de cava
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Llopart
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Neus, Sant Sadurní d'Anoia
- Informació nutricional -Obre
Junt amb el bacallà, el llobarro és un dels peixos més magres i amb més contingut en proteïnes d'alt valor biològic.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 400 g de llobarro (net)
- 150 g de ceps
- 50 g de mantega
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 1 api
- 4 alls
- 1/2 l de cava brut
- 1/2 l de nata
- 100 g d'espines de peix
- ous de truita
- cibulet
- oli d'oliva
- sal
PREPARACIÓ
Per começar, poseu la nata en un cassó i deixeu-la reduir a foc suau.
Mentrestant, en un cassó amb una mica d'oli i mantega sofregiu l'all laminat, la pastanaga, el porro, l'api i la ceba, tot tallat a trossets. Quan estigui tot daurat, afegiu-hi les espines de peix i l'aigua i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Seguidament, coleu-ho, poseu-hi el cava i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull, poseu una part del fumet al cassó de la nata, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir una estona més. Després, retireu-ho del foc, afegiu-hi una mica de mantega i el cibulet picat i remeneu-ho bé. A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el llobarro ja salat tallat a filets molt prims. Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu els ceps laminats i salats. I ja per acabar, emplateu els filets de llobarro i els ceps al centre del plat, salseu-ho tot amb la salsa de cava i guarniu el plat amb els ous de truita.
Mentrestant, en un cassó amb una mica d'oli i mantega sofregiu l'all laminat, la pastanaga, el porro, l'api i la ceba, tot tallat a trossets. Quan estigui tot daurat, afegiu-hi les espines de peix i l'aigua i deixeu-ho coure durant 20 minuts. Seguidament, coleu-ho, poseu-hi el cava i deixeu-ho coure. Quan arrenqui el bull, poseu una part del fumet al cassó de la nata, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir una estona més. Després, retireu-ho del foc, afegiu-hi una mica de mantega i el cibulet picat i remeneu-ho bé. A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el llobarro ja salat tallat a filets molt prims. Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu els ceps laminats i salats. I ja per acabar, emplateu els filets de llobarro i els ceps al centre del plat, salseu-ho tot amb la salsa de cava i guarniu el plat amb els ous de truita.