Mil fulles de llagosta i patata amb salsa d'olives
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Morros, Torredembarra
INGREDIENTS
- patates -2 llagostes grosses
- olives negres
- olives verdes
- anxoves
- vinagre agredolç
- oli d'avellana
- sal i pebre
- cirerols (tomàquets petits)
- enciam
- fulla de roure
- escarola -1 os de pernil (opcional)
- fons de carn (opcional)
PREPARACIÓ
Bulliu la llagosta amb aigua i sal durant uns 10 minuts (segons el pes), peleu-la i talleu-la a làmines.
Bulliu també les patates pelades en una cassola amb aigua i sal,i talleu-les també a làmines, com la llagosta. Reserveu-ho. Per preparar la salsa d'olives, necessitareu olives blanques i negres,sense pinyols, i un filet d'anxova. Talleu-ho tot ben petit. Per fer la vinagreta, poseu una mica de vinagre agredolç, perdonar un toc diferent, en una paella ben calenta. Deixeu-ho que redueixi una mica i retireu-ho del foc per afegir-hi l'oli d'avellanes (l'obtindrem de posar a macerar oli amb unes avellanes), sal i pebre. Remeneu-ho toti reserveu-ho. Per muntar el plat, feu pisos de patata i llagosta, i tireu-hi la vinagreta pel damunt. Poseu la salsa d'olives i anxova en un costat. Decoreu el plat amb escarola rosa, enciam i 1/2 cirerol taronja, i amaniu-ho amb la vinagreta.
Bulliu també les patates pelades en una cassola amb aigua i sal,i talleu-les també a làmines, com la llagosta. Reserveu-ho. Per preparar la salsa d'olives, necessitareu olives blanques i negres,sense pinyols, i un filet d'anxova. Talleu-ho tot ben petit. Per fer la vinagreta, poseu una mica de vinagre agredolç, perdonar un toc diferent, en una paella ben calenta. Deixeu-ho que redueixi una mica i retireu-ho del foc per afegir-hi l'oli d'avellanes (l'obtindrem de posar a macerar oli amb unes avellanes), sal i pebre. Remeneu-ho toti reserveu-ho. Per muntar el plat, feu pisos de patata i llagosta, i tireu-hi la vinagreta pel damunt. Poseu la salsa d'olives i anxova en un costat. Decoreu el plat amb escarola rosa, enciam i 1/2 cirerol taronja, i amaniu-ho amb la vinagreta.