Melós de vedella i préssec
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Vila
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: La Banyeta, Palol de Revardit (Pla de lEstany)
- Informació nutricional -Obre
La vedella és rica en minerals com el ferro, el iode, el zinc i el seleni, i en vitamines del grup B, com la B2 i la B12. Tots aquests nutrients fan d'aquesta carn un aliment recomanat per a totes les edats.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 galtes de vedella
- 2 préssecs de vinya
- 100 g de sucre (opcional)
- sal i oli
- Per fer la salsa de carn:
- els retalls de les galtes
- 1 porro
- 200 g de pastanaga
- 1 branca d'api
- 2 fulles de llorer
- 3 cebes
- 1 carbassó
- 200 ml de vi negre
- 5 l d'aigua
- sal
PREPARACIÓ
Per començar, saleu la galta de vedella, emboliqueu-la amb paper film donant-li forma de cilindre, torneu-la a embolicar amb paper d'alumini, poseu-la en una safata i deixeu-la coure al forn durant dues hores a 145 graus. Seguidament, deixeu-la refredar a la nevera.
Per fer la salsa, poseu en una safata els retalls de les galtes, el porro, la pastanaga pelada, l'api, el llorer, les cebes pelades, el carbassó tallat a trossos i el vi negre i deixeu-ho coure al forn durant una hora a 180 graus. A continuació, quan tot s'hagi rostit, poseu-ho en una cassola, afegiu-hi l'aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho bullir durant dues hores. Després, coleu la salsa i reserveu-la.
Tot seguit, desemboliqueu la galta, talleu-la a rodanxes gruixudes, poseu-les en una safata, cobriu-les amb la salsa i deixeu-les coure al forn durant 4 minuts més a 160 graus.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, poseu-hi el préssec pelat i tallat a grills, afegiu-hi una mica de sucre, remeneu-ho bé i deixeu-ho caramel·litzar.
I ja per acabar, emplateu les rodanxes de galta i poseu-hi els talls de préssec per sobre i pel voltant.
Per fer la salsa, poseu en una safata els retalls de les galtes, el porro, la pastanaga pelada, l'api, el llorer, les cebes pelades, el carbassó tallat a trossos i el vi negre i deixeu-ho coure al forn durant una hora a 180 graus. A continuació, quan tot s'hagi rostit, poseu-ho en una cassola, afegiu-hi l'aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho bullir durant dues hores. Després, coleu la salsa i reserveu-la.
Tot seguit, desemboliqueu la galta, talleu-la a rodanxes gruixudes, poseu-les en una safata, cobriu-les amb la salsa i deixeu-les coure al forn durant 4 minuts més a 160 graus.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, poseu-hi el préssec pelat i tallat a grills, afegiu-hi una mica de sucre, remeneu-ho bé i deixeu-ho caramel·litzar.
I ja per acabar, emplateu les rodanxes de galta i poseu-hi els talls de préssec per sobre i pel voltant.