Melós de vedella i préssec

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaume Vila
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: La Banyeta, Palol de Revardit (Pla de l’Estany)
  • Informació nutricional
    -Obre

    La vedella és rica en minerals com el ferro, el iode, el zinc i el seleni, i en vitamines del grup B, com la B2 i la B12. Tots aquests nutrients fan d'aquesta carn un aliment recomanat per a totes les edats.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 galtes de vedella
  • 2 préssecs de vinya
  • 100 g de sucre (opcional)
  • sal i oli
  • Per fer la salsa de carn:
  • els retalls de les galtes
  • 1 porro
  • 200 g de pastanaga
  • 1 branca d'api
  • 2 fulles de llorer
  • 3 cebes
  • 1 carbassó
  • 200 ml de vi negre
  • 5 l d'aigua
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, saleu la galta de vedella, emboliqueu-la amb paper film donant-li forma de cilindre, torneu-la a embolicar amb paper d'alumini, poseu-la en una safata i deixeu-la coure al forn durant dues hores a 145 graus. Seguidament, deixeu-la refredar a la nevera.

Per fer la salsa, poseu en una safata els retalls de les galtes, el porro, la pastanaga pelada, l'api, el llorer, les cebes pelades, el carbassó tallat a trossos i el vi negre i deixeu-ho coure al forn durant una hora a 180 graus. A continuació, quan tot s'hagi rostit, poseu-ho en una cassola, afegiu-hi l'aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho bullir durant dues hores. Després, coleu la salsa i reserveu-la.

Tot seguit, desemboliqueu la galta, talleu-la a rodanxes gruixudes, poseu-les en una safata, cobriu-les amb la salsa i deixeu-les coure al forn durant 4 minuts més a 160 graus.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli, poseu-hi el préssec pelat i tallat a grills, afegiu-hi una mica de sucre, remeneu-ho bé i deixeu-ho caramel·litzar.

I ja per acabar, emplateu les rodanxes de galta i poseu-hi els talls de préssec per sobre i pel voltant.
Anar al contingut