Melós de vedella amb rossinyols i cervesa artesana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Daniel Català
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Gastronomik 2.0, Lleida
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 galtes de vedella
- rossinyols
- unes branques de farigola
- 120 grs de mel del Montsec
- 330 ml de cervesa artesana (doble lúpul)
- 30 g de mostassa antiga
- 4 alls
- sal de Gerri
- oli d'oliva
- pebre en gra mòlt
- Pels xips de verdures:
- Una iuca
- una carbassa
- dues patates
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu les galtes de l'excés de greix i deixeu-les en aigua amb gel durant 15 minuts per treure'ls la sang. Seguidament, eixugueu-les amb paper de cuina, poseu-les en un recipient per anar al forn, afegiu-hi els alls, amb pell, tallats per la meitat, la farigola, la cervesa, la sal, el pebre i l'oli i deixeu-ho coure al forn durant 4 hores, tapant les galtes amb la salsa de tant en tant.
A continuació, passeu la salsa per un colador, poseu-la en un cassó al foc juntament amb la mel i la mostassa, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els rossinyols. Quan estiguin dauradets, afegiu-los al cassó de la salsa i remeneu-ho bé.
Per fer les xips de verdures, peleu i talleu les verdures molt fines amb un ganivet o una mandolina. Després, en una paella amb força oli ben calent, fregiu les xips de patata fins que estiguin ben cruixents, reserveu-les sobre paper absorbent i feu el mateix amb les xips de iuca. Finalment, passeu la remolatxa i la carabassa per farina i fregiu-les en una altra paella amb oli abundant i ben calent.
I ja per acabar, emplateu la galta de vedella tallada en dos trossos i poseu-hi els rossinyols i les xips de verdures pel damunt.
A continuació, passeu la salsa per un colador, poseu-la en un cassó al foc juntament amb la mel i la mostassa, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els rossinyols. Quan estiguin dauradets, afegiu-los al cassó de la salsa i remeneu-ho bé.
Per fer les xips de verdures, peleu i talleu les verdures molt fines amb un ganivet o una mandolina. Després, en una paella amb força oli ben calent, fregiu les xips de patata fins que estiguin ben cruixents, reserveu-les sobre paper absorbent i feu el mateix amb les xips de iuca. Finalment, passeu la remolatxa i la carabassa per farina i fregiu-les en una altra paella amb oli abundant i ben calent.
I ja per acabar, emplateu la galta de vedella tallada en dos trossos i poseu-hi els rossinyols i les xips de verdures pel damunt.