Melós de vedella amb rossinyols i cervesa artesana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Daniel Català
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Gastronomik 2.0, Lleida

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 galtes de vedella
  • rossinyols
  • unes branques de farigola
  • 120 grs de mel del Montsec
  • 330 ml de cervesa artesana (doble lúpul)
  • 30 g de mostassa antiga
  • 4 alls
  • sal de Gerri
  • oli d'oliva
  • pebre en gra mòlt
  • Pels xips de verdures:
  • Una iuca
  • una carbassa
  • dues patates

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les galtes de l'excés de greix i deixeu-les en aigua amb gel durant 15 minuts per treure'ls la sang. Seguidament, eixugueu-les amb paper de cuina, poseu-les en un recipient per anar al forn, afegiu-hi els alls, amb pell, tallats per la meitat, la farigola, la cervesa, la sal, el pebre i l'oli i deixeu-ho coure al forn durant 4 hores, tapant les galtes amb la salsa de tant en tant.

A continuació, passeu la salsa per un colador, poseu-la en un cassó al foc juntament amb la mel i la mostassa, rectifiqueu-ho de sal i reserveu-ho.

Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els rossinyols. Quan estiguin dauradets, afegiu-los al cassó de la salsa i remeneu-ho bé.

Per fer les xips de verdures, peleu i talleu les verdures molt fines amb un ganivet o una mandolina. Després, en una paella amb força oli ben calent, fregiu les xips de patata fins que estiguin ben cruixents, reserveu-les sobre paper absorbent i feu el mateix amb les xips de iuca. Finalment, passeu la remolatxa i la carabassa per farina i fregiu-les en una altra paella amb oli abundant i ben calent.

I ja per acabar, emplateu la galta de vedella tallada en dos trossos i poseu-hi els rossinyols i les xips de verdures pel damunt.

Anar al contingut