Medalló de rap amb arròs de Pals i carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jaume Font
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sa Punta, 17256 Platja de Pals
- Informació nutricional -Obre
Aquesta elaboració conté els principals grups d'aliments d'un àpat: verdura, fècula i proteïnaAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 medallons de rap (120 g)
- 100 g d'oli d'oliva
- 3 grans d'alls
- 2 carxofes tendres
- brou de carn o verdures
- 2 cullerades de sofregit
- 100 g d'arròs tipus carnaroli
- julivert
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu, salpebreu i passeu el rap per la paella o la planxa a foc fort, amb una mica d'oli, per evitar que quedi bullit i agafi color.
Mentrestant, poseu a escalfar el brou.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli, enrossiu dos grans d'all tallats i reserveu el rap en aquest cassó.
Tot seguit, en una cassola a part poseu-hi una mica d'oli, les carxofes, pelades i tallades, i un gra d'all petit i deixeu-ho coure uns minuts. Quan estigui a mig coure afegiu-hi l'arròs i el sofregit, remeneu-ho bé perquè s'amari tot i mulleu-ho amb caldo bullent. Després, deixeu-ho coure-ho 10 minuts, poseu-hi sal i retireu-ho del foc. Finalment, podeu afegir-hi un raig d'oli cru i acabar-ho de remenar.
I ja per acabar, agafeu un motllo en forma de cèrcol, poseu-hi una cullerada o dues d'arròs a dins, desemmotlleu-ho, poseu-hi el medalló de rap a sobre i serviu-ho calent amb una fulla de julivert.
Mentrestant, poseu a escalfar el brou.
A continuació, en un cassó amb una mica d'oli, enrossiu dos grans d'all tallats i reserveu el rap en aquest cassó.
Tot seguit, en una cassola a part poseu-hi una mica d'oli, les carxofes, pelades i tallades, i un gra d'all petit i deixeu-ho coure uns minuts. Quan estigui a mig coure afegiu-hi l'arròs i el sofregit, remeneu-ho bé perquè s'amari tot i mulleu-ho amb caldo bullent. Després, deixeu-ho coure-ho 10 minuts, poseu-hi sal i retireu-ho del foc. Finalment, podeu afegir-hi un raig d'oli cru i acabar-ho de remenar.
I ja per acabar, agafeu un motllo en forma de cèrcol, poseu-hi una cullerada o dues d'arròs a dins, desemmotlleu-ho, poseu-hi el medalló de rap a sobre i serviu-ho calent amb una fulla de julivert.