Medalló de rap amb arròs de Pals i carxofes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jaume Font
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sa Punta, 17256 Platja de Pals
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta elaboració conté els principals grups d'aliments d'un àpat: verdura, fècula i proteïnaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 medallons de rap (120 g)
  • 100 g d'oli d'oliva
  • 3 grans d'alls
  • 2 carxofes tendres
  • brou de carn o verdures
  • 2 cullerades de sofregit
  • 100 g d'arròs tipus carnaroli
  • julivert
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu, salpebreu i passeu el rap per la paella o la planxa a foc fort, amb una mica d'oli, per evitar que quedi bullit i agafi color.

Mentrestant, poseu a escalfar el brou.

A continuació, en un cassó amb una mica d'oli, enrossiu dos grans d'all tallats i reserveu el rap en aquest cassó.

Tot seguit, en una cassola a part poseu-hi una mica d'oli, les carxofes, pelades i tallades, i un gra d'all petit i deixeu-ho coure uns minuts. Quan estigui a mig coure afegiu-hi l'arròs i el sofregit, remeneu-ho bé perquè s'amari tot i mulleu-ho amb caldo bullent. Després, deixeu-ho coure-ho 10 minuts, poseu-hi sal i retireu-ho del foc. Finalment, podeu afegir-hi un raig d'oli cru i acabar-ho de remenar.

I ja per acabar, agafeu un motllo en forma de cèrcol, poseu-hi una cullerada o dues d'arròs a dins, desemmotlleu-ho, poseu-hi el medalló de rap a sobre i serviu-ho calent amb una fulla de julivert.

Anar al contingut