Marinera de peix i verdures amb vi Chardonay
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Motel Empordà
INGREDIENTS
- 1/2 l de vi blanc (Chardonay)
- 8 escamarlans
- 8 gambes de Roses
- 360 g de turbot
- 360 g d'escórpora
- 360 g de rap
- 1/2 l de fumet de peix
- pastanagues
- carxofes
- pèsols
- cebetes
- carabassons
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Saleu els peixos (escamarlans, gambes, turbó, escòrpora, lobarro i rap), i daureu-los, a foc suau, en una paella antiadherent. Traieu una mica d'oli de la paella i poseu-hi a reduir el Chardonay.
Mentre es va reduint, afegiu-hi la mantega, el brou de peix, una mica de sal i un polsim de pebre. Un cop tot això s'hagi reduït, poseu-hi les verdures, prèviament cuites i tallades: el carabassó, la pastanaga, les carxofes, els pèsols i les cebetes. Incorporeu els peixos a la paella i coeu-ho a foc lent perquè agafi tots els aromes. Quan els peixos estiguin ben cuits i les verdures aromatitzades, ja podreu servir el plat.
Mentre es va reduint, afegiu-hi la mantega, el brou de peix, una mica de sal i un polsim de pebre. Un cop tot això s'hagi reduït, poseu-hi les verdures, prèviament cuites i tallades: el carabassó, la pastanaga, les carxofes, els pèsols i les cebetes. Incorporeu els peixos a la paella i coeu-ho a foc lent perquè agafi tots els aromes. Quan els peixos estiguin ben cuits i les verdures aromatitzades, ja podreu servir el plat.