Marinada de tonyina

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Isabel Juncà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Enric, La vall de Bianya

INGREDIENTS

  • 400 g de llom de tonyina
  • 1 ceba tendra
  • alls tendres
  • 5 g de soja
  • 100 g d'oli de gira-sol
  • 3 g de sal
  • 12 cirerols
  • 5 g de sal
  • 2 g de pebre blanc
  • 250 g d'oli d'oliva Per a la vinagreta:
  • 4 g de soja
  • 2 g de vinagre balsàmic
  • 100 g d'oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els daus de tonyina sense nervis en un bol i afegiu-hi l'oli de gira-sol i la soja.
Deixeu-ho reposar a la nevera durant 12 hores. Feu un tall als cirerols, amaniu-los amb sal, sucre, pebre blanc i oli d'oliva, i deixeu-los coure al forn a 80 graus durant una hora. Tot seguit, piqueu la tonyina marinada i poseu-la en un bol. Incorporeu-hi la ceba tendra, l'all tendre i el cibulet, tot picat. Remeneu-ho bé i afegiu-hi una mica de soja i l'oli d'oliva Per fer la vinagreta, poseu en un bol una mica de soja i oli d'oliva. I ja, per acabar, emplateu la vinagreta i poseu-hi, a sobre, la marinada amb l'ajuda d'un motllo cilíndric. Després, desemmotlleu-ho i decoreu el plat amb una mica de cibulet picat.
Anar al contingut