Marinada de tonyina
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Isabel Juncà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca l'Enric, La vall de Bianya
INGREDIENTS
- 400 g de llom de tonyina
- 1 ceba tendra
- alls tendres
- 5 g de soja
- 100 g d'oli de gira-sol
- 3 g de sal
- 12 cirerols
- 5 g de sal
- 2 g de pebre blanc
- 250 g d'oli d'oliva Per a la vinagreta:
- 4 g de soja
- 2 g de vinagre balsàmic
- 100 g d'oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per començar, poseu els daus de tonyina sense nervis en un bol i afegiu-hi l'oli de gira-sol i la soja.
Deixeu-ho reposar a la nevera durant 12 hores. Feu un tall als cirerols, amaniu-los amb sal, sucre, pebre blanc i oli d'oliva, i deixeu-los coure al forn a 80 graus durant una hora. Tot seguit, piqueu la tonyina marinada i poseu-la en un bol. Incorporeu-hi la ceba tendra, l'all tendre i el cibulet, tot picat. Remeneu-ho bé i afegiu-hi una mica de soja i l'oli d'oliva Per fer la vinagreta, poseu en un bol una mica de soja i oli d'oliva. I ja, per acabar, emplateu la vinagreta i poseu-hi, a sobre, la marinada amb l'ajuda d'un motllo cilíndric. Després, desemmotlleu-ho i decoreu el plat amb una mica de cibulet picat.
Deixeu-ho reposar a la nevera durant 12 hores. Feu un tall als cirerols, amaniu-los amb sal, sucre, pebre blanc i oli d'oliva, i deixeu-los coure al forn a 80 graus durant una hora. Tot seguit, piqueu la tonyina marinada i poseu-la en un bol. Incorporeu-hi la ceba tendra, l'all tendre i el cibulet, tot picat. Remeneu-ho bé i afegiu-hi una mica de soja i l'oli d'oliva Per fer la vinagreta, poseu en un bol una mica de soja i oli d'oliva. I ja, per acabar, emplateu la vinagreta i poseu-hi, a sobre, la marinada amb l'ajuda d'un motllo cilíndric. Després, desemmotlleu-ho i decoreu el plat amb una mica de cibulet picat.