Maridatge de vins i formatges

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Maridatge 1
  • Formatge Tou dels Til·lers
  • Blanc Planell 2005 - D.O. Costers del Segre
  • Castell del Remei
  • Maridatge 2
  • Formatge Cingles de Bertí
  • Clos Maria 2003 - D.O. Montsant
  • Cellers Mas Perinet
  • Maridatge 3
  • Formatge Serrat de Muntanyola
  • L'Origan Cava
  • Maridatge 4
  • Formatge Castellot
  • Serrat de Montsoriu 2003
  • Maridatge 5
  • Mató de Cabra
  • Garnatxa de l'Empordà - D.O. Empordà-Costa Brava

PREPARACIÓ

Maridatge1

1. Tallem un tomàquet i posem una rodantxa en un plat amb sal

2. El primer maridatge barreja el formatge Tou dels Til·lers amb el vi blanc Planell 2005. Han tallat el tomàquet i n'han posat una rodanxa en un plat amb sal. Han posat una mica d'oli en un bol i hi han afegit confitura de violetes. Després ho han anat posant per damunt del tomàquet. Un tall de formatge per sobre i, com a toc final, ho han decorat amb les flors.

3. Us proposem un segon maridatge amb formatge blau dels Cingles de Bertí i vi blanc Clos Maria 2003.

Primer hem tallat el formatge i l'hem posat en un bol. Després la ruca. Sense afegir-hi sal, ho hem posat en una copa. Unes fulles de borratja i una mica de pa amb fruita seca.

4. La tercera proposta, la fem amb la combinació del formatge d'ovella Serrat de Muntanyola amb el cava l'Origan. Tallem el formatge a triangles i també la ceba tendra. Ho emplatem posant-hi a sota les algues, a sobre el formatge, l'alfàbrega ben picada, i al final, la ceba, que li donarà frescor.

5. Ara us proposem maridar el vi de taula Serrat de Montsoriu 2003, molt madur, amb el formatge Castellot, molt curat i molt cremós.
Emboliquem un dau de formatge amb la cecina, la punxem amb la broqueta de rossinyol i hi tirem una mica de sal pel damunt.

6. I, per postres, l'últim maridatge combina un garnatxa de l'Empordà de 12 anys, un dels vins dolços més populars de Catalunya, amb el mató de cabra. Per acompanyar-lo, hi podem servir crocant d'avellanes.
Anar al contingut