Maqlouba
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados i Salah Jamal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Maqlouba
- (per compartir)
- 1/2 kg de carn de xai i pollastre
- 2 albergínies
- 2 pastanagues
- 50 g de mongeta tendra
- 1 carbassó
- 500 g d'arròs
- 50 g d'ametlles crues
- 50 g de pinyons
- 100 g de mantega
- 1 culleradeta de safrà
- 1 cullerada de fulful bhar (comí, canyella i pebre negre)
PREPARACIÓ
1. Trossegem la carn de xai i la de pollastre.
2. Escalfem una cassola, hi tirem un raig d'oli i hi fregim els trossos de carn.
3. Mentre es fa la carn, tallem la pastanaga a làmines primes, l'albergínia a rodanxes i les mongetes tendres a trossets.
4. Escalfem una mica d'oli en una paella i hi fregim la pastanaga durant 3 minuts. Quan la retirem de la paella, la deixem reposar a sobre d'un paper de cuina perquè deixi anar l'excés d'oli.
5. Ara toca fregir les rodanxes d'albergínia fins que es daurin. També les deixem a sobre del paper de cuina.
6. Finalment, fregim els trossets de les mongetes tendres i també les deixem reposar perquè perdin l'oli.
7. Quan la carn s'ha fregit, afegim a la cassola el fulful bahr i un pessic de sal. Ho deixem coure uns minuts i retirem la cassola del foc.
8. Escalfem una paella a foc lent i hi afegim una mica de mantega. Daurem en la mantega els pinyons amb una mica de julivert picat. Ho reservem.
9. Ens preparem per muntar el plat: Triem una cassola ampla i alta i la pintem amb mantega per dins.
10. Ara col·loquem la carn al fons de la cassola i hi afegim a aquest primer pis una mica de sal i fulful bhar.
12. Hi posem una capa de rodanxes d'albergínia i hi tornem a afegir un pessic de sal i de fulful bhar.
13. Aboquem al damunt de l'albergínia les làmines de pastanaga i les mongetes tendres. Hi tornem a afegir una mica de sal i de fulful bhar pel damunt.
14. Per netejar l'arròs, el posem dins d'un colador i l'esbandim a sota de l'aixeta.
15. Incorporem l'arròs a la cassola, sense omplir-la del tot.
16. Escalfem l'aigua per l'arròs en un cassó i hi afegim el safrà, un pessic de sal i una mica de fulful bhar.
17. Repartim bé l'aigua per damunt de l'arròs i posem la cassola al foc. Durant 4 minuts, el foc ha d'estar mig fort i després l'abaixem perquè cogui tot a poc a poc, al voltant de 18 minuts.
18. Un cop l'arròs sigui cuit, retirem la tapa de la cassola i hi col·loquem una safata grossa. Amb molta cura, girem la cassola perquè quedi de cap per avall a sobre de la safata.
19. Deixem un parell de minuts la cassola a sobre de la safata i la retirem amb compte. Si tot ha sortit bé, ens quedarà l'arròs muntat, com si fos un pastís!
2. Escalfem una cassola, hi tirem un raig d'oli i hi fregim els trossos de carn.
3. Mentre es fa la carn, tallem la pastanaga a làmines primes, l'albergínia a rodanxes i les mongetes tendres a trossets.
4. Escalfem una mica d'oli en una paella i hi fregim la pastanaga durant 3 minuts. Quan la retirem de la paella, la deixem reposar a sobre d'un paper de cuina perquè deixi anar l'excés d'oli.
5. Ara toca fregir les rodanxes d'albergínia fins que es daurin. També les deixem a sobre del paper de cuina.
6. Finalment, fregim els trossets de les mongetes tendres i també les deixem reposar perquè perdin l'oli.
7. Quan la carn s'ha fregit, afegim a la cassola el fulful bahr i un pessic de sal. Ho deixem coure uns minuts i retirem la cassola del foc.
8. Escalfem una paella a foc lent i hi afegim una mica de mantega. Daurem en la mantega els pinyons amb una mica de julivert picat. Ho reservem.
9. Ens preparem per muntar el plat: Triem una cassola ampla i alta i la pintem amb mantega per dins.
10. Ara col·loquem la carn al fons de la cassola i hi afegim a aquest primer pis una mica de sal i fulful bhar.
12. Hi posem una capa de rodanxes d'albergínia i hi tornem a afegir un pessic de sal i de fulful bhar.
13. Aboquem al damunt de l'albergínia les làmines de pastanaga i les mongetes tendres. Hi tornem a afegir una mica de sal i de fulful bhar pel damunt.
14. Per netejar l'arròs, el posem dins d'un colador i l'esbandim a sota de l'aixeta.
15. Incorporem l'arròs a la cassola, sense omplir-la del tot.
16. Escalfem l'aigua per l'arròs en un cassó i hi afegim el safrà, un pessic de sal i una mica de fulful bhar.
17. Repartim bé l'aigua per damunt de l'arròs i posem la cassola al foc. Durant 4 minuts, el foc ha d'estar mig fort i després l'abaixem perquè cogui tot a poc a poc, al voltant de 18 minuts.
18. Un cop l'arròs sigui cuit, retirem la tapa de la cassola i hi col·loquem una safata grossa. Amb molta cura, girem la cassola perquè quedi de cap per avall a sobre de la safata.
19. Deixem un parell de minuts la cassola a sobre de la safata i la retirem amb compte. Si tot ha sortit bé, ens quedarà l'arròs muntat, com si fos un pastís!